همکاران ما برای کمک به شما آماده هستند.
در این مقاله از سری مقاله های ” آموزش کار با وردپرس ” تاثیر فوق العاده بهینه سازی تصاویر بر سرعت سایت رو مورد بررسی قرار میدیدم و در ادامه با ارائه تعدادی افزونه، به معرفی بهترین افزونه بهینه سازی تصاویر در وردپرس میپردازیم.
قبل از اینکه به معرفی ” بهترین افزونه بهینه سازی تصاویر در وردپرس ” بپردازیم باید بدونیم که تصاویر، گیف ها و ویدئو ها ، فاکتورهای بسیار مهم و ضروری برای ایجاد یک سایت حرفه ای محسوب میشن.
شما میتونید یک مفهوم یا ارزش افزوده رو به سادگی با یک تصویر به کاربر القا کنید تا اینکه بخواهید با هزاران کلمه یا حتی ارائه یک مقاله حق مطلب رو ادا کنید .
این فاکتورها محتوا و گرافیک سایت شما رو برای کاربران جذاب تر میکنند در نتیجه آمار بازدید از سایتتون رو افزایش میدن که این موضوع امتیاز سئوی شما رو در گوگل افزایش میده.
علاوه بر این اگر شما از تصاویری با طراحی و رنگ بندی جذاب و گیرا در جایگاه مناسب خودش استفاده کنید کاربران ترغیب میشن که از بخش های دیگر سایت شما بازدید کنند.
این موضوع برای کسب و کارهای نوپا و پیشکسوت بسیار کارآمد هست به ویژه اونهایی که مبنای کارشون بر معرفی کالا و خدمات از طریق تصاویر هست برای مثال سایت های عکاسی و سایت های فروشگاهی که نیاز هست کیفیت محصول رو در اولین بازدید و نگاه اول به مشتری القا کنند.
نکته ای که اینجا مهم هست اینه که یکی از علت های خرید اینترنتی توسط کاربران صرفه جویی در زمان هست و معمولا کاربران بعد از ورود به ی سایت فقط چند ثانیه به شما فرصت میدن تا سایتتون رو به اونها نشان بدید مثلا اگر تصویر مربوط به یک محصول سریع بارگیری نشه یا جذابیت کافی نداشته باشه مشتری سریعا سایت شما رو ترک میکنه.
بنابراین سرعت بارگیری محتوای یک سایت بسیار مهم هست.
اگربارگیری یک سایت زمان بر باشه مشتری رو از ادامه یک فرآیند آنلاین خسته میکنه و ترجیح میده به سراغ منبع دیگری برای انجام درخواستش بره.
سرعت بالای یک سایت یکی از امتیازات مهم جهت ایجاد اعتبار برای کاربران و در نتیجه برای گوگل هست بنا براین تا جایی که ممکن هست باید حجم محتوای ورودی به یک سایت رو کم کنیم.
از اونجایی که تصاویر، گیف ها و ویدئو ها حجم قابل توجهی از هاست شما رو اشغال میکنند علاوه بر اینکه ایرادات فنی زیادی برای سایت شما ایجاد میکنند شما رو برای ارتقای فضای بیشتری برای هاست و سرور متحمل هزینه میکنند.
سرعت بارگیری سایت یکی از فاکتورهای رقابتی برای کسب امتیاز از گوگل محسوب میشه بنابراین ضروری هست که اونها رو بهینه سازی کنیم و یک سایت کارآمد رو راه اندازی کنیم.
برای اینکه بتونیم بهترین افزونه بهینه سازی تصاویر در وردپرس رو بشناسیم باید ابتدا از بدونیم بهینه سازی تصاویر برای یک سایت چه مزایایی داره.
زمانی که شما اقدام به راه اندازی یک سایت میکنید در درجه اول رضایت کاربران و جذب تعداد بالای بازدید کننده در اولویت کار شماست.
استفاده از تصاویر و هر شکلی از محتوای بصری همان طور که میتونن امتیازاتی مثل :
جذب تعداد بیشتری کاربر به سایت شما
افزایش درصد رضایت مشتریان
و افزایش امتیاز سئوی سایت و..
اگر بهینه سازی روی اونها صورت نگرفته باشه یا از کیفیت و جذابیت کافی برخوردار نباشند میتونن چندین برابر اون برای یک سایت مضر باشندو کاربران رو نسبت به سایت شما بی تفاوت کنند.
چون اولین راه ارتباطی یک کاربر با سایت ، ارتباط چشمی هست که بیشترین تاثیر رو روی جذب کاربر داره ، این نکته برای تمام سایت ها با هر زمینه فعالیت و هر نوع کسب و کار اعم از سایت های شخصی ، آموزشی ،خبری، فروشگاهی، شرکتی و… یک موضوع حیاتی هست .
قطعا بهینه سازی محتوای یک سایت مزایای زیادی به دنبال داره ولی جدای از بحث کسب امتیاز ، ضروری بودن این موضوع هست که در واقع میتونه یکی از اصول طراحی وب سایت باشه.
برخی از مزایای بهینه سازی کردن تصاویر و انواع محتوا در یک سایت عبارتند از :
در ادامه مقاله ” بهترین افزونه بهینه سازی تصاویر در وردپرس ” با ماهمراه باشید که بررسی کنیم چطور میتونیم این بهینه سازی رو به بهترین شکل ممکن روی محتوای تصویری سایت انجام بدیم.
برای معرفی بهترین افزونه بهینه سازی تصاویر در وردپرس، ابتدا روش های مختلف برای بهینه سازی تصاویر رو بررسی میکنیم.
با توجه به توضیحاتی که در بخش های قبل داده شد، بهینه سازی تصاویر برای ایجاد یک سایت کارآمد و حرفه ای ضروری هست اما باید کیفیت تصاویر هم حفظ بشن و از نظر بصری جذابیت داشته باشند.
ابزارها و برنامه های زیادی برای فشرده سازی و کاهش حجم تصاویر وجود داره اما کافی نیست.
قبل از اینکه شما رو به استفاده از افزونه برای بهینه سازی تصاویر سایت تشویق کنیم و بهترین افزونه بهینه سازی تصاویر در وردپرس رو بهتون معرفی کنیم ، باید با مراحل بهینه سازی یک تصویر آشنا بشید.
برای بهینه کردن یک تصویر بدون اینکه کیفیت اون رو کم کنیم باید مراحل زیر رو طی کنیم:
اولین فیلتر ویرایش و کاهش حجم تصویر برنامه فتوشاپ هست که فرمت های زیادی برای ذخیره تصویر در اختیارتون میزاره که باید از میان اونها فرمت مناسب وب رو انتخاب کنید.
فرمت های مناسب برای وب عبارتند از :
فرمت PNG : این فرمت تصویر رو با کیفیت بالا و حجم پایین تبدیل میکنه و برای ایجاد تصاویربدون پس زمینه مثل لوگوی سایت مناسب هست.
فرمت JPEG : این فرمت تصویر رو با حجم کمتری نسبت به PNG به شما تحویل میده ولی کیفیت بالاتری نداره و در عین حال پر کاربردترین و پر استفاده ترین فرمت تصویر در وب هست.
فرمت GIF : این فرمت برای تصاویر با سایز کوچک و متحرک کاربرد داره.
فرمتWebP : این فرمت هم بسیار رایج هست ولی اغلب در سایت های خارجی به کار میره. این فرمت حجم تصاویر رو بسیار کاهش میده اما نکته اینجاست که برخی از مرورگرها قابلیت نمایش اون رو ندارن و بهتون پیشنهاد نمیکنیم ازین فرمت استفاده کنید.
نکته :
اگر تصویر ما دارای تعداد زیادی رنگ متفاوت بود، از JPEG استفاده می کنیم.
اگر تصویر ما ساده بود یا اینکه به تصویری با وضوح بالاتر احتیاج داشتیم، از PNG استفاده می کنیم.
سایز بالای تصاویر در هر بخش سایت چه تصاویر مورد استفاده در یک گالری، چه تصاویر شاخص صفحه اصلی و چه تصاویر پس زمینه و ..تاثیر منفی زیادی روی سرعت سایت شما داره.
مثلا شما برای بخش عکس شاخص، تصویری را با ابعاد 300*300 نیاز دارید و اگر تصیری بزرگ تر ازین سایز رو برای سایت انتخاب کنید، سایت شما اجبارا باید با استفاده از کد های Css سایز تصویر رو کم کنه که استفاده از کدهای زیاد خودش به نوعی سرعت سایت شمارو کم میکنه بنابراین برای هر بخش از صفحات سایت، تصویری با سایز مورد نیاز اون قسمت انتخاب کنید با تصویر مدنظرتون رو در فتوشاپ ویرایش کنید.
کم کرد حجم یک تصویر تاثیر بالاتری نسبت به کم کردن سایز تصویر داره و هردو رو باید هم زمان برای بهینه سازی تصویر انجام بدید و سرعت بارگیری اون رو تا چند برابر افزایش بدید.
روش های مختلفی برای کاهش حجم یک تصویر وجود داره که عبارتند از :
آموزش کاهش حجم عکس
نکته ای که قبل از این هم به آن اشاره کردیم این بود که اگر کاهش حجم تصویر بر کیفیت اون تاثیرمنفی بزاره باعث عدم رضایت کاربران و تجربه کاربری ناخوشایند میشه.
شما از طریق روش هایی که در ادامه معرفی میکنیم میتونید در عین حفظ کیفیت مطلوب یک تصویر ، حجم اون رو هم کاهش بدید.
استفاده از فتوشاپ : بهترین روش برای کم کردن حجم تصویر استفاده از برنامه فتوشاپ هست که دو امکان رو در اختیار شما قرار میده:
اول اینکه هنگام ذخیره کردن یک تصویر، زمانیکه کیفیت اون کم میشه،حجم تصویر رو هم کم کنید که اصلا روش مناسبی نیست.
دوم اینکه شما میتونیداز قسمت File در نوار ابزار بالای برنامه استفاده کنید و روی گزینه save for web کلیک کنید یا از کلیدهای ترکیبی CTRL+SHIFT+ALT+S استفاده کنیدو فرمت مورد نظر و میزان کاهش حجم رو تعیین کنید. در این روش بدون کاهش کیفیت تصویر از حجم اون هم کم میکنید.
استفاده از ابزارهای آنلاین : امکانات رایگان و تجاری در دنیای اینترنت وجود داره که این قایلیت رو داره با کمترین میزان کاهش کیفیت تصویر، حجم اون رو برای شما بهینه کنه.
شناخته شده ترین این ابزارها tinypng هست.
این ابزار حجم تصویر شما رو تا حداکثر امکان کاهش میده و قابلیت بارگذاری 20 تصویر بصورت همزمان رو داره که میتونید تصاویر مورد نظر رو در سیستممتون انتخاب کرده و با درگ و دراپ کردن و کشیدن تصاویر روی صفحه این ابزار ، اونها رو بهینه کرده و سپس دانلود و در سایتتون به کار ببرید.
دو ابزار فتوشاپ و تاینی پی انجی که در قسمت قبل بهتون معرفی شد به دو روش متفاوت تصاویر رو بدون کاهش کیفیت بهینه میکنند.
در کل دو روش برای کاهش حجم تصاویر در این ابزارها وجود داره که عبارتند از :
اطلاعات یک تصویر شامل کدهایی هست که برای ساخت تصویر استفاده شده و اطلاعاتی مثل نام دوربین، عکاس، کپی رایت و …
ابزار فتوشاپ در قسمت save for web و سایت tinypng از این روش استفاده میکنند.
متن جایگزین عبارتی هست که درصورت بارگیری نشدن تصویر به هر علت ، به جای تصویر به کاربر نمایش داده میشه و تعیین میکنه که موضوع تصویر در چه زمینه ای هست.
این نکته مهم هست که عبارت جایگزین از میان کلمات کلیدی انتخاب بشه که سئوی سایت و امتیاز شما رو در نظر گوگل بالا میبره. نکته ای که اینجا حاوز اهمیت هست اینه که استفاده ی بیش از حد از کلمات کلیدی و عبارت های تکراری امتیاز منفی برای سئوی سایت شما داره.
افزونه Rank Math یکی از قوی ترین افزونه های سئو در وردپرس هست که میتونه به شما برای این موضوع کمک کنه.
یکی از مزایای جالب استفاده از عبارت جایگزین برای تصویر، کاربرد اون برای افراد نابیناست که با ابزارهای خاص وارد سایت میشن و متوجه محتوای تصویر میشن.
علاوه بر متن جایگزین شما میتونید برای تصویر انتخاب شده برای قسمت خاصی از سایت ، توضیحاتی رو هم اضافه کنید.
بسته به نوع فعالیت سایت شما، تعدادی از صفحات ممکنه تعداد تصاویر زیادی رو شامل بشن، مثل گالری تصاویر در یک سایت عکاسی یا یک سایت فروشگاهی و.. قطعا اگر تمام تصاویر در بهترین حالت هم بهینه بشن زمان قابل توجهی نیاز هست که تمام تصاویر در مرورگر بارگیری شوند.
لود تنبل این امکان رو برای شما فراهم میکنه که در هر صفحه فقط تعدادی از تصاویر که کار بر روی اون درحال پیگیری هست قابل مشاهده باشه و با اسکرول خوردن صفحه باقی تصاویر دانلود شوند.به این روش بارگیری تصاویر یکجا انجام نمیشه و بسته به نیاز کاربر قابل مشاهده هست که سروعت لود سایت رو افزایش میده.
CASH سایت به این معناست که در اولین ورود کاربران به سایت، اطلاعات سایت روی سیستم کاربر ذخیره میشه و در بازدید های بعدی با سرعت بیشتری برای اون کاربر لود میشه.
بنابراین مهم هست برای اینکه کاربر زمان زیادی رو برای بازدید مجدد سایت شما صرف نکنه، این قابلیت رو فعال کنید.
در طراحی یک سایت حرفه ای و جذاب، باید از انواع مختلفی از محتوای متنی، صوتی و تصویری، ویدئو و .. استفاده کرد .
از بین تمام انواع این محتواها، محتوای تصویری از اهمیت بیشتری برخوردارند و بیشتر مورد استفاده قرار میگیرند.
علت استفاده تصاویر نسبت به باقی رسانه ها عبارتند از:
در بخش های قبلی این مقاله به روش های کاهش حجم و بهینه سازی به روش های ساده تر پرداختیم و در ادامه افزونه هایی رو بهتون معرفی میکنیم که بتونید کل تصاویر یک سایت رو به صورت یکجاو همزمان بهینه کنید البته خیلی بهتر هست که هر تصویر رو قبل از گذاشتن در سایت بهینه کنیم.
در این بخش از مقاله ” بهترین افزونه بهینه سازی تصاویر در وردپرس ” ، تعدادی از افزونه های کاهش حجم تصویر و بهینه سازی رو بهتون معرفی میکنیم و در ادامه با مقایسه امکانات هر کدوم بهترین اونها رو تعیین میکنیم.
این افزونه یکی از بهترین ها برای کاهش حجم تصاویر در وردپرس هست و تا امروز بیش از یک میلیون نصب فعال داشته.
از جمله امکانات این افزونه عبارتند از :
این افزونه هم یکی از افزونه های محبوب وردپرس برای بهینه سازی تصاویر هست و بیشتر از 200000 نصب فعال در وردپرس داشته.
از جمله امکانات این افزونه عبارتند از :
بهینه سازی خودکار تصاویر در وردپرس
امکان بهینه سازی تصاویری که قبل از نصب این افزونه آپلود شدند
انتخاب سطح دلخواهی از بهینه سازی با استفاده از API این افزونه
تنها عیب این افزونه عدم پشتیبانی از بهینه سازی تصاویری با حجم بیش از 5 مگابایت هست که معمولا حجم تصاویر بیشتر از 3 مگابایت نمیشه و قابل شم پوشی هست .
این افزونه هم یکس از افزونه های خوب وردپرس هست که حدود 600000 نصب فعال در وردپرس داشته.
از جمله امکانات این افزونه عبارتند از :
این افزونه هم افزونه موفقی محسوب میشه و بیش از 90000 نصب فعال در وردپرس داشته و تفاوتش با افزونه های قبلی این هست که باید یک حساب کاربری در سایت سازنده ایجاد کنید.
از جمله امکانات این افزونه عبارتند از :
این افزونه یکی از افزونه های شناخته شده و پر استفاده در ورد پرس هست که بیش از 100000 نصب فعال داشته که نسبت به افزونه های قبلی قابل توجه هست . محبوبیت این افزونه رو نشون میده.
برای استفاده از این افزونه هم مشابه مورد قبلی باید یک حساب کاربری در سایت سازنده ایجاد کنید.
یکی از معایب یا در واقع محدودیت های این افزونه پشتیبانی از تعداد 100 تصویر در ماه است که ممکن است نیاز بعضی از سایت ها رو با توجه به زمینه فعالیت و حجم ورودی اطلاعاتشون پاسخگو نباشه.
از جمله امکانات این افزونه عبارتند از :
در انتها باید گفت شما میتونید به دلخواه از هر کدوم ازین افزونه ها استفاده کنید ولی با مقایسه زیر میتونید بهتر تصمیم بگیرید.
با توجه به توضیحاتی که درمورد تصاویر JPG و PNG در بخش قبلی مقاله داده شد و با توجه به امکانات هر کدوم ازین افزونه ها که در 5 سطح ارائه شد و با مثال میزان فشرده سازی هر کدوم روی یک تصویر مشترک در 5 شماره درجه بندی شدند افزونه reSmush.it با بیشترین میزان بهینه سازی در رتبه اول قرار گرفت.
اما با در نظر گرفتن تنظیمات و ویژگیهای کمتری که افزونه reSmush.it نسبت به افزونه EWWW Image Optimizer داره میتونیم این افزونه رو به عنوان بهترین افزونه بهینه سازی تصاویر در وردپرس معرفی کنیم.
افزونه زیر رو هم میتونید در گزینه های انتخابیتون داشته باشید.
در این مقاله از وبلینو با عنوان ” بهترین افزونه بهینه سازی تصاویر در وردپرس ” سعی شد تا اطلاعات کاملی در رابطه با بهینه سازی محتوا در یک سایت ارائه کنیم و به اهمیت این موضوع در کارآمدی یک سایت حرفه ای بپردازیم و در انتها به معرفی بهترین افزونه بهینه سازی تصاویر در وردپرس پرداخته شد.
در بخش زیر تعدادی از مقالات با موضوعات کاملا متفاود در بحث طراحی سایت معرفی شد .در آینده منتظر مقالات دیگری از وبلینو باشید.