همکاران ما برای کمک به شما آماده هستند.
سیستم مدیریت محتوا یا به اختصار CMS یا Content Management System یک نرم افزار است که شما به وسیله آن می توانید به راحتی محتوای سایت خودتون رو انتشار و ویرایش بکنید .
این سیستم به شما کمک میکند که تا وب سایت خودتون رو به آسانی بدون نیاز به دانش کد نویسی ساخته و بتونید مطالب و دیتای خودتون رو روی وب سایت پیاده سازی بکنید. دیتاهایی از قبیل عکس، متن، ویدئو و در کل هر نوع فایل که مورد نیاز باشد.
سیستم مدیریت محتوا از طریق افزونه ها قادر است به شما امکانات متعددی ارائه نماید.
در ادامه به بررسی چند نمونه از بهترین سیستم های مدیریت محتوا از جمله وردپرس، جوملا و دروپال میپردازیم.
بسیاری از مردم بر این باورند که سیستم های مدیریت محتوا فقط برای وبلاگ ساختن کاربرد دارند و کاربرد دیگری ندارند. درحالی که امروزه به وسیله cms ها وب سایت های پر قدرت با ویژگی های زیاد همچون وب سایت فروشگاهی ساخته می شود.
۵ ویژگی اصلی که باید از سیستم های مدیریت محتوا انتظار داشت عبارتاند از:
وردپرس از جمله محبوب ترین cms های موجود در جهان می باشد. و سهم زیادی از بازار وب سایت رو به خودش اختصاص داده و چیزی نزدیک به چهل درصد وب سایت های جهان با این cms محبوب ساخته شده. از جمله شرکت بنز و سایت خبری سی ان ان و….
علل زیادی برای محبوبیت وردپرس هستش از جمله اپن سورس بودن اون و قابلیت افزودن افزونه های رایگان به اون و موجود بودن قالبهای رایگان در وب سایت های مختلف هستش.
ساخت وب سایت های مختلف از جمله فروشگاهی ، خبری ، شرکتی و …. با قیمت مناسب نسبت به وب سایت های اختصاصی کمک به سزایی به کسب و کار نوپا کرده .
یکی دیگر از cms های نسبتا محبوب سیستم مدیریت محتوای انعطاف پذیر جوملا می باشد . این سیستم قدرتمند وظایفی از جمله مدیریت کردن پست های سفارشی وگزینه هایی زیادی برای مدیریت کاربران ارائه میکند. و امکان ایجاد حساب کاربری برای بازدید کنندگان وب سایت را فراهم می کند. یکی دیگر از قابلیت های جوملا ایجاد سایت چند زبانه می باشد و دیگر نیاز نیست افزونه های چند زبانه را روی آن نصب کرد.
جوملا مثل وردپرس به شما این امکان را میدهد که به صورت همزمان چند قالب رو نصب بکنید. ولی یکی از علت هایی که جوملا کمتر طرفدار دارد ظاهر خسته کننده پنل کاربری اون می باشد.
از آمار کاربران وب سایت مشخص می باشد که سهم زیادی از بازار را وردپرس و جوملا دست گرفته اند این درحالی است که دروپال هم از این سهم مستثنی نمی باشد. این سیستم مدیریت محتوا شباهت زیادی به جوملا دارد.و یک سیستم انعطاف پذیر میباشد و برای سفارشی کردن انواع پست ها استفده میشود. و مثل دیگر سیستم ها امکان چند زبانه کردن وب سایت را به شما میدهد. سیستم دسته بندی قوی وامنیت بالا ازجمله ویژگی های دروپال می باشد. پشتیبانی قوی آنلاین از دیگر مزایای دروپال می باشد.
یکی دیگر از سیستم های مدریت محتوا متن باز با امکان افزونه های توسعه یافته مجنتو میباشد. و به شما امکان دسترسی و ادیت کدها را می دهد و هر ویژگی که لازم دارید را میتوانید به وب سایت خود بدهید. یکی از علل طرفداری از مجنتو امکان ساخت وب سایت فروشگاهی میباشد. و درحال حاضر شرکت های بزرگی همچون سامسونگ ، آدیداس ، نوکیا، نایک و اسکایپ از مجنتو استفاده میکنند.
سال انتشار مجنتو 2008 می باشد. و بیش از دویست هزار فروشگاه با این سیستم ساخته شده است.و دو نسخه از آن منتشر شد که یکی متن باز و رایگان و دیگری نیاز به لایسنس و نیاز به خرید دارد که همین علت باعث شده کاربران کمتری به این سیستم مراجعه بکنند و برای فروشگاه های خودشون از این سیستم استفاده بکنند.
بلاگر نیز یکی از سیستم های مدیریت محتوا با امکان انتشار و ساخت وبلاگ است، که هاستینگ و مالک آن گوگل است. استفاده از بلاگر به دانش زیادی نیاز ندارد و کار کردن با آن بسیار ساده است. به دلیل اینکه این cms توسط گوگل توسعه داده شده است، از نظر همخوانی با موتورهای جستجو و سئو کیفیت بالایی دارد.
گر قصد دارید وبلاگی را راه اندازی کنید، اما خودتان به تنهایی امکانات لازم برای ایجاد یک بستر وبلاگ نویسی را ندارید، مانند WordPress، می توانید از گوگل بلاگر کمک بگیرید. شایعاتی در مورد این ابزار وجود دارد که گفته می شود استفاده از ابزارهایی که متعلق به گوگل هستند به ایندکسینگ وبسایت شما کمک می کند. باید بدانید که این موضوع صحت ندارد، بنابراین از گوگل بلاگر انتظاری فراتر از آنچه هست نداشته باشیم بهتر است.
در این جا چند مورد از سیستم های مدیریت محتوا معروف برای شما معرفی شد. آنچه که میتواند در انتخاب یک cms مناسب به شما کمک کند، آگاهی از کاربرد این سیستم های مدیریت محتوا و مشخص شدن نوع سایت شما است. مثلاً اگر سایت شما یک سایت فروشگاهی است بهتر است ازوردپرس و جوملا استفاده بکنید.
با رونق گرفتن فروشگاههای اینترنتی در سالهای اخیر، CMS های فروشگاهی متنوعی نیز در دسترس کاربران قرار گرفته است. بسیاری از صاحبان مشاغل و کسبوکارهای سنتی نیز به فکر راهاندازی وب سایت فروشگاهی برای فروش محصولات خود افتادهاند. با فروشگاهسازها میتوانید خیلی سریع فروشگاه آنلاین خود را راهاندازی و مدیریت کنید. اما نکته مهم این است کدام فروشگاهساز بهترین انتخاب برای ارائه محصولات و یا خدمات مورد نظر شماست
پس اول خواستهها و نیازهایتان را مشخص کنید. بدیهی است مقدار بودجهای که برای طراحی سایت و راهاندازی آن در نظر دارید، تعداد محصولاتی که قرار است در فروشگاه آنلاین خود ارائه کنید و در کل انتظاراتی که از یک سیستم فروشگاهساز دارید مولفههای مهمی برای انتخاب فروشگاهساز مناسب شما خواهد بود. برای انتخاب CMS فروشگاهی مناسب با کسبوکارتان لازم است ویژگیهای آنها را بررسی و سپس بهترین را انتخاب کنید. در ادامه ویژگیهای یک فروشگاهساز خوب را مرور میکنیم و به معرفی شش فروشگاهساز محبوب در بین بهترین CMS های فروشگاه آنلاین میپردازیم.
امکاناتی که به طور پیشفرض در یک سیستم مدیریت محتوای فروشگاهساز ارائه میشود سطح مدیریت وب سایت را مشخص میکند. هر چقدر این امکانات بیشتر باشد کنترل و اداره امور سایت راحتتر خواهد بود.
پشتیبانی فروشگاهساز از انواع محصولات شامل فیزیکی و دیجیتال، تعداد و تنوع قالبها از نظر کیفیت و زیبایی و سادگی کار کردن با پنل مدیریت از دیگر ویژگیهای موثر CMS فروشگاهی محسوب میشود.
فروشگاهساز باید برای موتورهای جستوجو بهینه شده باشد تا در گوگل رتبه خوبی داشته باشد و برای کاربران نمایش داده شود؛ تولید و مدیریت محتوا در آن امکانپذیر باشد؛ تعداد زیاد و متنوعی افزونه در اختیار شما قرار دهد؛ دارای پشتیبانی باشد تا به سوالهایتان پاسخ گوید و مشکلات احتمالی را برطرف کند؛ و قابلیت همگامسازی با ابزارهای اینترنتی دیگر همچون گوگل آنالیتیکس و گوگل سرچ کنسول را داشته باشد. قطعا موارد دیگری میتوان به این فهرست افزود ولی به مهمترین آنها اشاره شد.
به دلیل عملکرد قوی مجنتو برای طراحی سایت های فروشگاهی یکی از محبوب ترین فروشگاه سازهای قوی جهان به شمار می آید. مجنتو به صورت چند زبانه طراحی شده است. از دیگر مزایای مجنتو میتوان به متن باز بودن اون اشاره کرد.
به کمک مجنتو می توان به راحتی دسترسی به پنل مدیریتی پیدا کرد و به راحتی در جریان پرداخت ، پیگیری سفارشات ، هزینه سفارش و …. قرار گرفت.
این فروشگاه ساز محبوب به صورت پیش فرض بر اساس دستورت سئو طراحی شده و امکاناتی از جمله گوگل آنالیتیک را داراست.
آموزش های رایگان برای این فروشگاه ساز محبوب به راحتی دسترس می باشد.
ووکامرس افزونه ایی قوی در سیستم مدیریت محتوای وردپرس است که در میان کاربران محبوبیت به سزایی دارد. این افزونه محبوب فروشگاهی امکانات زیادی رو برای راه اندازی و مدیریت وب سایت های فروشگاهی دراختیار کاربر میگذارد.
ووکامرس وب سایت شما را کاملا کاربردی و امکان مدیریت صفحات محصولات را به شما میدهد. ووکامرس به شما این امکان را میدهد تا محصولات کسب و کار خودتون رو به راحتی در معرض دید مردم گذاشته و به فروش برسانید.
این افزونه کاملا ریسپانسیو بوده و در نسخه موبایل هم به کار میرود. محیط کاری ووکامرس بسیار ساده و جذاب میباشد، به طوریکه افراد مبتدی هم قادر به کارکردن با این افزونه خواهند بود.
با کمک این افزونه محبوب میتونیم محصولاتی از قبیل محصولات مجازی مثل فایل های صوتی و تصویری وجزوات آموزشی را برای فروش در وب سایت خودمان قرار بدهیم. این افزونه پرقدرت به شما کمک میکند تعداد نامحدود صفحات محصولات خود را به همراه توضیحات محصول در اختیار مشتری های خود بزارید.
ووکامرس از قالبهای متنوعی برخوردار است و باید با توجه به ظاهری که برای فروشگاه نیاز هست از قالب مدنظر استفاده بکنیم. و قابلیت اینکه امکانات زیادی رو به اون اضافه بکنیم رو داراست. به کمک ووکامرس ما میتوانیم بسیاری از امکانات مورد نیاز وب سایت خودمون رو اضافه بکنیم. این افزونه جذاب به جز چند مورد رایگان می باشد.
به خاطر اینکه توسعه دهندگان این افزونه جزیی از توسعه دهندگان وردپرس می باشند این افزونه به طور مداوم درحال بروزرسانی و ارتقا می باشد. و تیم پشتیبانی خوب ووکامرس سوالات شما رو پاسخگو می باشند.
شما میتوانید به خاطر انعطاف پذیر بودن این افزونه موقعیت این فروشگاه رو شخصی سازی بکنید، دسته بندی جدید بکنید، از برچسب ها استفاده بکنید، تعیین ویژگی برای محصولات ، فیلتر کردن قیمت و مشخصات برند وظاهری محصولات، امکان کامنت گذاشتن و امتیاز دهی به محصول از دیگر مزایای این افزونه محبوب می باشد.
از جمله معایب این افزونه می توان به امنیت پایین ، سرعت کم، ضعف دربهینه سازی و سئو و به روزرسانی های مکرر برای این سیستم اشاره کرد.
شما به آسانی میتوانید این افزونه رو نصب بکنید ولی برای کار کردن بهتر و استفاده از ویژگی های اون بایستی از آموزش هایی که در وب سایت های مختلف می باشد استفاده بکنید.لازم به ذکر هست که اکثر این آموزش ها رایگان می باشد و نیازی به پرداخت هزینه ندارین.
یکی دیگر از سیستم های مدیریت محتوای جدید ولی پرطرفدارنسبت به سال انتشار پرستاشاپ می باشد. این سیستم متن باز می باشد. بیش از 250.000 وب سایت آنلاین در دنیا از این cms استفاده میکنند. تعداد زبان های نوشته شده برای این سیستم مدیریت محتوا 75 زبان می باشد که یکی از زبان های اون فارسی می باشد.
این سیستم مثل دیگر سیستم ها از جمله وردپرس و جوملا دارای پلاگین و قالب های رایگان می باشد و بسیار انعطاف پذیر و قدرتمند می باشد. و امکاناتی زیادی را در اختیار کاربران قرار میدهد. از جمله این امکانات میتوان به مدیریت محصولات ، شیوه های حمل ونقل ، شیوه های پرداخت و انبار داری اشاره کرد.
فروشگاه ساز پرستاشاپ امکان جست و جو برای موتورهای جست وجو گر گوگل را در اختیار ما قرار می دهد و میتونیم با افزونه های این سیستم قابلیت سئو کردن بهتر را برای وب سایت خودمون فراهم بکنیم.
این سیستم همانند سیستم های دیگر دارای قالب های مختلف نمی باشد. و برای تهیه اکثر قالب ها بایستی هزینه پرداخت بکنیم و همین ویژگی باعث شده که تعداد کاربران این سیستم کاهش پیدا بکند.
این فروشگاه ساز به خاطر اپن سورس بودن و بروزرسانی های مکرر مشکلات امنیتی زیادی دارد . بنابراین اگر قصد راه اندازی فروشگاه اینترنتی خود را دارید بایستی از روش های امنیتی برای جلوگیری از هک شدن وب سایت خودتون استفاده بکنید.
اپن کارت نیز مانند دیگر سیستم های مدیریت محتوا اپن سورس بوده که ویژگی از جمله محیط زیبا و جذاب برای کاربران خودش فراهم کرده و امکان ایجاد فروشگاه اینترنتی را برای کاربران خود فراهم میکند. دراین سیستم از فریم ورک بوتسترپ استفاده شده و به راحتی در دستگاه های مختلف از جمله تبلت ، موبایل و دیگر دستگاه ها قابل نمایش می باشد.
بیش از هزار وپانصد افزونه برای بالا بردن امکانات وب سایت شما در این سیستم قابل اجراست و هر ویژگی که مورد نیاز باشد میتوانیم به وب سایت خودمون اضافه بکنیم. تیم پشتیبانی نسبتا قوی اپن کارت به طور مداوم عملیات به روزرسانی این سیستم را انجام میدهند.
آموزش های زیادی به آسانی در دسترس کاربران قرارداده شده و نیازی به وقت گذاشتن بیش از حد برای فراگیری این سیستم نمی باشد.
از ویژگی های چشم گیر اپن کارت سیستم مدیریت تبلیغات و بازاریابی و امکان دسترسی به گزارش فروش و ارائه فاکتور می باشد. امکان امتیاز دهی به محصولات و تعداد بازدیدها، نمایش محصولات مرتبط با محصولات فروش، تغییر اندازه المانها از جمله تصاویر و تنظیم خودکاراندازه تصاویر از دیگر ویژگی های اپن کارت می باشد.
امکان راه اندازی پنل پیامکی و ایمیل برای اطلاع رسانی به مشتری ها ، سئوی پیشرفته و موجود بودن انواع قالب و افزونه برای این سیستم از دیگر علل محبوبیت این cms می باشد. امکان کامنت گذاری برای محصولات از سمت مشتری دیگر علل رضایت از اپن کارت می باشد.
اپن کارت مانند عموم cms ها رایگان پشتیبانی می شود و به لحاظ امنیتی نیز امکان دارد وب سایت شما را دچار مشکل بکند. برای بالا بردن ضریب امنیتی وب سایت خودتون توصیه اکید می شود افزونه های خود را از سایت های معتبر دریافت بکنید.
از دیگر افزونه های فروشگاه ساز که با سیستم مدیریت محتواهای وردپرس و جوملا سازگاری دارد میتوان به ویرچومارت اشاره کرد. این افزونه دارای نسخه فارسی نیز می باشد. از نظر رتبه بندی به دلیل دارا بودن امکانات متعدد رتبه اول را در میان فروشگاه ساز ها برای جوملا دارد. برخورداری از سبد خرید، نمایش محصولات، دسته بندی محصولات و… از جمله ویژگی های این فروشگاه ساز محبوب می باشد.
تیم پشتیبانی ویرچومارت به طور مکرر به روزرسانی می کند و مشکلات امنیتی و بحث کدنویسی را به زودی در اولین فرصت برطرف میکند که امکاناتی شبیه به اپن کارت دارد.
از دیگر امکانات ویرچومارت میتوان به ایجاد دسته بندی های نامحدود، ارتباط یک محصول به دیگر محصولات ، امکان امتیاز دهی به محصولات ، امکان نوشتن ویژگی برای محصولات ، امکان ایجاد گروه خریداران، ایجاد قیمت برای گروه خریداران و امکان نمایش قیمت خاص برای هر محصول و دسته محصولات.
از دیگر فروشگاه ساز ها که اپن سورس هم می باشد میتوان به جوم شاپینگ اشاره کرد که برای سیستم مدیریت محتوای جوملا به کار گرفته می شود. با کمک این سیستم میتوان فروشگاه اینترنتی برای فروش محصولات راه اندازی کرد. از نظر پیچیدگی کارکردن بسیار از ویرچومارت راحت ترمی باشد.
از دیگر ویژگی های جوم شاپینگ میتوان به ایجاد دسته بندی نامحدود برای محصولات ، ایجاد ویژگی برای محصولات، مدیریت مالیات ، مدیریت حساب کاربری ، پرداخت آنلاین، خرید بدون ثبت نام، اضافه کردن عکس، صدا و تصویراشاره کرد.
یکی از مهم ترین ویژگی های جوم شاپینگ چند زبانه بودن آن می باشد. جوم شاپینگ یکی از محبوب ترین cms های فروشگاه آنلاین می باشد.
بهترین سیستم مدیریت محتوا فروشگاهی مجنتو می باشد . علت این انتخاب قرار دادن امکانات زیاد در اختیار کاربران می باشد. در رتبه دوم و سوم با امکاناتی تقریبا برابر پرستاشاپ و اپن کارت قرار دارند و مالک رتبه چهارم افزونه ووکامرس می باشد.
در کشور ما بیشتر از پرستاشاپ و اپن کارت استفاده میشود ومجنتو کمتر شناخته شده است. بالاترین سطح امنیت برای مجنتو می باشد. ولی باز برای راه اندازی وب سایت های کوچک وردپرسی از افزونه ووکامرس استفاده میشود.
وردپرس به خاطر داشتن افزونه های فوق حرفه ای از نظر بهینه سازی و سئو در رتبه اول قرار دارد و رتبه های بعدی متعلق به اپن کارت ، پرستاشاپ و مجنتو می باشد.
یکی از علت هایی که مجنتو در ایران استفاده نمیشود این است که: مجنتو قالب های فارسی دراختیار شما قرار نمیدهد که باعث شده مردم ایران کمتر از این cms استفاده بکنند.
سریع ترین پروسه خرید در مجنتو قابل مشاهده میباشد. و یکی از مهم ترین مزیت های یک فروشگاه اینترنتی می باشد. و رتبه های بعدی متعلق به ووکامرس اپن کارت وپرستاشاپ می باشد. و از نظر هزینه پرستاشاپ بالاترین هزینه را در بین سیستم های موجود برای تهیه قالب به خود اختصاص می دهد.
در این مقاله به معرفی و بررسی چند فروشگاه ساز معروف متن باز که از بهترین سیستم های مدیریت محتوای فروشگاهی آنلاین محسوب می شوند پرداختیم.
با توجه نوع فروشگاه ما میتوانیم یکی از فروشگاه سازهای بالا رو انتخاب بکنیم. و برای زبان فارسی همگی این قابلیت را دارند و امکان راست چین کردن محتوا برای متن ها و عکس ها در اختیار شما قرارداده شده است.
خوبی که تمامی فروشگاه سازهای بالا دارند این است که شما نیازی به دانش کد نویسی تا حد زیادی ندارین و فقط برای درگاه پرداخت آنلاین نیاز به این دانش وتجربه کافی نیاز داریم که میتونیم از متخصصین تو این حوزه کمک بگیریم.