در این مقاله از سری مقاله های طراحی سایت از وبلینو با عنوان ” بهترین افزونه پشتیبان گیری سایت ” به نیازی که به تهیه نسخه بک آپ از اطلاعات وب سایت احساس میشه و معرفی بهترین افزونه پشتیبان گیری سایت میپردازیم .
هیچ وب سایتی حتی با نصب پلاگین های امنیتی در مقابل نفوذ هکرها و مشکلات امنیتی ، بطور کامل در امان نیست .
علاوه بر بحث اطلاعات شخصی افراد ، موضوع انتقال مبالغ هم تامین امنیت سایت رو به یک فاکتور ضروری برای سایت ها ، سیستم ها و شبکه ها تبدیل کرده است .
قبل از بررسی بحث اصلی مقاله با عنوان ” بهترین افزونه پشتیبان گیری سایت ” به تعریف هایی از اصطلاحات کلیدی موضوع میپردازیم .
امنیت وب سایت به چه معناست ؟
به مجموعه اقداماتی که برای حفاظت از سیستم ها و شبکه های اینترنتی در برابر آسیب بدافزارها و هکرها به سخت افزارها و نرم افزارها و تخریب اطلاعات اونها انجام میشه ، ” امنیت سایت ” گفته میشه .
اقدامات امنیتی ، امکان نفوذ به زیرلایه های ساختاری سایت ها و انواع شبکه ها رو به حداقل میرسونه .
این اقدامات باید بر روی مجموعه بخش های مربوط به سرور ، اینترنت ، سیستم عامل ، شبکه و نرم افزار و … اعمال بشه .
افزونه های پشتیبان گیری سایت ، ضریب امنیت سایت شما رو بالا ببره از این طریق که اگر سایت شما هک هم بشه ، شما یک نسخه پشتیبان از سایتتون دارید که همیشه در دسترستون باشه .
چرا باید سایت خود را مجهز به فاکتورهای امنیتی کنیم ؟
امروزه اهمیت بحث تامین امنیت در وب سایت ها ، بر هیچکس پوشیده نیست . هیچ سایتی چه طراحی شده با قالب آماده وردپرسی و چه اختصاصی ، بدون در نظر گرفتن اقدامات امنیتی ، پایدار نخواهند ماند و هر لحظه احتمال حمله های سایبری وجود داره که میتونه ظرف چند دقیقه زیر ساخت های سایت شما رو نابود کنه .
متاسفانه طبق آمار بدست آمده از بررسی وضعیت سایت ها ، بسیاری از مسئولان سایت ها ، بحث امنیت رو جدی نمیگرند .
این نکته نیز قابل توجه است که حتی با وجود پوشش موارد امنیتی هر سایتی در هر زمان و موقعیت مستعد دریافت حملات و آسیب پذیری ناشی از حملات است.
نوع ، تعداد و روشهای هک و نفوذ بسیار گسترده هستند و مقابله در برابر تمامی آنها اقدامات بسیار جدی و دائمی را طلب می کند. علاوه بر پوشش و رفع موارد امنیتی بحث مراقبت و رسیدگی نیز در امنیت بسیار حائز اهمیت است.
چرا باید از سایت بک آپ تهیه کنیم ؟
زمانی که شما سایتی رو برای ایجاد یک کسب و کار راه اندازی میکنید ، از شروع کار تا شناخته شدن سایت ، تا مدتی برای وارد کردن اطلاعات مهم در سایت علاوه بر مسائل مالی ، وقت و انرژی خودتون رو هزینه میکنید .
تمام افراد برای حفظ اطلاعات شخصی ، همیشه یک نسخه از اون رو تهیه میکنند ، مثل اطلاعات و عکس های شخصی در گوشی های موبایل . بحث تهیه یک نسخه پشتیبان یا بک آپ ، برای تمام سایت ها از ساده گرفته تا مبتدی حائز اهمیت هست .
با پیشرفت تکنولوی در دنیای اینترنت ، راه های جدیدتری برای هکرها هم ایجاد شده . با نفوذ بد افزارها یا هکر ها به سایت شما ، ظرف چند دقیقه تمام اطلاعات سایت نابود خواهد شد .
این مسئله مشکلاتی مثل پایین اومدن ترافیک سایت ، آسیب به کسب و کارتون ، از بین رفتن امتیاز سئو و بلاک شدن توسط موتورهای جستجو به دلیل وجود بد افزار ها و … براتون ایجاد میکنه .
شما میتونید به صورت دستی یا با استفاده از افزونه های موجود در وردپرس ، یک نسخه پشتیبان برای سایت تهیه کنید .
تهیه بک آپ اولین سطح امنیتی برای هر سایت وردپرسی محسوب میشه .
پشتیبان گیری از فایل ها و پایگاه داده وردپرس به طور مرتب و ذخیره آنها در یک مکان امن اهمیت بسیار زیادی دارد. زیرا در صورت از دست دادن داده ها به صورت تصادفی، حملات مخرب یا هر فاجعه دیگری، تهیه نسخه پشتیبان به صورت منظم می تواند سایت شما که سال ها برای آن زحمت کشیده اید را نجات دهد.
به این ترتیب حتی اگر کل وب سایت شما هک شود، خراب شود یا پاک گردد، می توانید فایل ها و پایگاه داده خود را به راحتی بازیابی کنید.
در ادامه مقاله به سه مورد از بهترین افزونه های پشتیبان گیری سایت اشاره میکنیم در نهایت ” بهترین افزونه پشتیبان گیری سایت ” رو بهتون معرفی میکنیم .
بک آپ گرفتن دستی از اطلاعات سایت چطور انجام میشود ؟
زمانی که شما قالب وردپرسی رو نصب و سایتتون رو راه اندازی میکنید ، اطلاعاتی مثل افزونه ها ، فایل های آپلود شده و … در پایگاه داده یا database و در فولدر public_html ذخیره میشه .
برای تهیه نسخه پشتیبان از این فایل ها ، از بخش کنترل پنل سایتتون استفاده کنید . کنترل پنل ها در سه نوع direct admin ، cpanel و plesk هستند .
در همه ی کنترل پنل ها گزینه backup وجود داره . اصول کار در هر سه اونها یکسان هست . نسخه بک آپ شامل تمام تنظیمات و اطلاعات پایگاه داده هست .
اطلاعات سایت به صورت فشرده در فایل بک آپ ذخیره میشن و این فایل هم در هاست شما ذخیره میشه .
فایل بک آپ حجم زیادی داره و درصد زیادی از هاست شما رو اشغال میکنه پس بهتره که فایل بکاپ رو در هارد اکسترنال یا فضای ذخیره سازی ابری ذخیره کنید .
بک آپ گرفتن توسط افزونه های وردپرس
برای تهیه نسخه پشتیبان از اطلاعات سایت ، میتونیم از افزونه های وردپرسی استفاده کنیم که این کار رو بصورت خودکار برای ما انجام بدن .
افزونه ای که بتونیم اون رو به عنوان بهترین افزونه پشتیبان گیری سایت در نظر بگیریم باید یک بکاپ کامل تهیه کنه و امکان ذخیره کردن فایل بکاپ رو روی فضاهای خارج از هاست داشته باشه تا همیشه به اونها دسترسی داشته باشید تا خیالتون از مشکلات امنیتی راحت باشه .
در ادامه سه تا از بهترین افزونه های پشتیبان گیری سایت رو بهتون معرفی میکنیم .
بهترین افزونه های پشتیبان گیری سایت
در این مقاله برای انتخاب بهترین افزونه پشتیبان گیری سایت ، تعدادی از افزونه های بکاپ وردپرس و قابلیت های متنوع اونها رو بهتون معرفی میکنیم .
افزونه هایی که برای ذخیره فایل بکاپ از منابع سرور شما استفاده میکنند ممکنه روی سرعت بارگذاری سایت شما تاثیر منفی بزارن پس برای انتخاب بهترین افزونه پشتیبان گیری سایت ، به امکانات هر افزونه توجه کنید .
افزونه پشتیبان گیری BackWPup
افزونه بک وی پی آپ ، دارای دو نسخه رایگان و پولی هست که نسخه رایگان اون رو میتونید از مخزن وردپرس دانلود کنید . این افزونه یک نسخه پشتیبان به صورت فایل زیپ از سایت شما تهیه میکنه که در صورت نیاز به راحتی قابل بازگردانی هست .
این افزونه با تعداد دانلود حدود 600 هزار نسخه از مخزن وردپرس، از افزونه های محبوب وردپرس هست و میتونید اون رو گزینه ای به عنوان بهترین افزونه پشتیبان گیری سایت در نظر بگیرید .
پشتیبان گیری در قالب هایzip, tar, tar.gz, tar با فرمت (needs gz, bz2, ZipArchive)
برون ریزی فایل XML وردپرس ( XML Export )
امکان تهیه بکاپ از پلاگین های نصب شده
انتقال مستقیم فایل بکاپ به فضای ابری دلخواه، فولدر هاست و یا ایمیل
ذخیره بکاپ به سرور FTP (نیاز به ftp )
ذخیره پشتیبان به Dropbox (نیاز به کرک)
ذخیره بکاپ به خدمات S3 (نیاز به5.3.3 PHP)
ذخیره نسخه بکاپ به (Microsoft Azure Blob) (نیاز به5.3.3 PHP)
ذخیره نسخه بکاپ به RackSpaceCloud (نیاز به5.3.3 PHP)
ذخیره پشتیبان به SugarSync
ذخیره نسخه بکاپ تهیه شده به Glacier آمازون (نیاز به5.3.3 PHP)
ذخیره نسخه بکاپ به Google Drive (نیاز به5.3.3 PHP)
ارسال گزارشات و پشتیبان گیری از طریق ایمیل
پشتیبانی چند سایت به عنوان مدیر شبکه
امکانات نسخه پرو افزونه پشتیبان گیری BackWPup :
انتقال فایل بکاپ به سرویسهای بیشتر مثل Amazon Glacier و Google Drive
امکان بازگردانی بکاپ
رمزگذاری فایل فشرده بکاپ و بازگردانی امن
نیازهای اولیه برای استفاده از افزونه BackWPup
دانش WordPress 3.9 and PHP 5.3 مورد نیاز است.
با استفاده از پلاگین با قابلیت کامل PHP 5.3.3 با mysqli, FTP,gz, bz2, ZipArchive که نیاز به curlدارد.
توابع پلاگین، که به دلیل تنظیمات سرور کار نمی کنند، در ناحیه مدیریت، نمایش داده نخواهد شد.
افزونه پشتیبان گیری UpdraftPlus
این افزونه نیز دارای دو نسخه رایگان و پولی هست که مجبوب ترین افزونه پشتیبان گیری در وردپرس هست . این افزونه بیشتر از دو میلیون نصب فعال داشته . نسخه رایگان این افزونه امکانات قابل توجهی داره .
این افزونه تنظیمات ساده ای داره و میتونید بازگردانی بکاپ سایت رو به راحتی انجام بدید . با این افزونه میتونید به دلخواه خودتون ، بکاپ رو در یکی از حافظه های خارجی یا ابری مثل Google Drive، Dropbox و and Amazon S3 ذخیره کنید.
در این صورت همیشه به اونها دسترسی خواهید داشت ، حتی اگر سایت شما هک هم بشه ، شما یک نسخه جانبی از اون رو در اختیار دارید .
بکاپ افزایشی به نوعی از بک آپ گیری گفته میشود که به محض ایجاد کوچکترین تغییر بعد از آخرین بکاپ گرفته شده، تهیه میشود .
این افزونه می تواند به طور خودکار پشتیبان گیری شما را در Dropbox، Google Drive، S3، Rackspace، FTP، SFTP، ایمیل و چندین سرویس ذخیره سازی ابری دیگر ذخیره کند.
با این افزونه میتوانید به آسانی پشتیبان گیری را مستقیما از پنل مدیریت وردپرس خود بازگردانید.
افزونه پشتیبان گیری BlogVault
افزونه بلاگ والت یکی از افزونه های وردپرس برای بکاپ گیری میان وب مستران نیاز به معرفی نداره . این افزونه بیشتر از 4 میلیون نصب فعال داشته که میونید برای بکاپ گیری از سایتتون زمانبندی تعریف کنید .
این افزونه علاوه بر تهیه نسخه پشتیبان از دیتابیس و فایل های سایت شما ، در صورتی که سایت شما دچار ایرادات ساختاری شده باشه ، اطلاعات سایت رو بازیابی میکنه و این یک مزیت مهم برای افزونه محسوب میشه .
شما میتونید فایل های مد نظرتون برای پشتیبان گیری رو تعیین کنید همچنین از صفحه پیشخوان ، نسخه بکاپ رو بازیابی کنید .
بلاگ والت رو نمیشه صرفاً یک افزونه در نظر گرفت؛ چرا که تمامی عملیات در سرور اختصاصی BlogVault انجام و ذخیره میشه و نصب این افزونه تنها برای ایجاد پل ارتباطی پیشخوان سایت و پنل کاربری شما در سایتBlogVault هست .
البته ازونجایی که انجام عملیات در سرور BlogVault انجام میشه، هیچ فشار اضافی روی سرور سایت شما به وجود نمیاد. درواقع اگر افزایش سرعت لود سایت وردپرس همیشه براتون مهم بوده، به این افزونه نگاه مثبتی داشته باشید.
نسخه رایگان این افزونه تا 7 روز فعال هست و بعد از این زمان باید نسخه پرومیوم اون رو خریداری کنید .
ایجاد فایل پشتیبان از تمام فایلها و بانک اطلاعاتی database
امکان زمانبندی برای بک آپ دوره ای
تهیه نسخه پشتیبان از ووکامرس
پشتیبان گیری خودکار روزانه
تهیه بک آپ در لحظه در صورت ایجاد تغییزات در سایت
امکان تست بک آپ تهیه شده
استفاده از سرور اختصاصی برای انجام عملیات
امکان انتقال سایت
دارای آرشیو 3ماهه برای نگهداری فایل بک آپ
امکانات امنیتی از جمله فایروال و اسکن امنیتی
سایت من به نوع خاصی از بکاپ گیری احتیاج داره؟ چندین و چند نوع سایت وردپرسی وجود داره. برای مثال یک سایت ممکنه به یک بکاپ ساده احتیاج داشته باشه درحالی که یک سایت ووکامرسی به بکاپ درلحظه احتیاج داره.
چه موقع backup بگیرم؟ جواب مشخص این سوال اینه که هر لحظه تونستید بکاپ بگیرید! به محض بکاپ گیری از سایت، سعی کنید که یک زمانبندی مشخص کنید. مثلاً اگر یک تیم روزانه روی سایت شما کار میکنند، تایم ایدهآل برای بکاپ گیری میتونه ساعت 9 شب باشه.
از چه چیزایی بکاپ بگیرم؟ پشتیبان یا بکاپی که تهیه میکنید باید شامل فایلها و دیتابیس وبسایت بشه. اینجوری خیالتون راحته که یک کپی از تمام محتویات سایت دارید و هیچ اطلاعاتی رو از دست نمیدید.
چندوقت به چندوقت بکاپ بگیرم؟ دفعات بک آپ گرفتن از سایت به خود وبسایت بستگی داره. در کل میتونید دفعات بکاپ گیری رو طوری تنظیم کنید که به صورت ساعتی، روزانه یا هفتگی این کار رو انجام بده.البته یک آپشنی به اسم بکاپ بلادرنگ یا Real time Backup هم وجود داره که به محض ایجاد کوچکترین تغییر در سایت، یک کپی تهیه میکنه. توصیه میکنم که حداقل هفتهای یکبار بکاپ رو انجام بدید و به هیچ وجه به زمان طولانیتر مثل هر دوهفته یکبار، ماهیانه و … فکر نکنید.