همکاران ما برای کمک به شما آماده هستند.
راهنمای جامع نصب و راه اندازی cloudflare برای آن دسته از مدیران وب و وبمسترانی است که به دلیل عوامل مختلف دچار افت سرعت و یا عدم دسترسی بخشی از مخاطبان خود از برخی کشورها هستند.این افت سرعت و یا لود نشدن وبسایت از چند عامل مهم ناشی می شود.
من مهراد مظاهری هستم و با یکی دیگر از آموزش های تخصصی تیم طراحی وب با وبلینو در خدمت شما عزیزان.قبل از شروع راهنمای جامع نصب و راه اندازی Cloudflare، لازم است تا ابتدا با مفهوم شبکه تحویل محتوا آشنا شویم و بدانیم که چرا باید از آن استفاده کنیم.
CDN یا همان Content Delivery Network که به معنی شبکه تحویل محتوا میباشد که برای کنترل مصرف منابع سرور سایت ها و جلوگیری از حملات امنیتی می باشد.
زمانی که یک CDN ر ابه سایت متصل می کنید، این سیستم سایت را بر اساس نزدیک ترین موقعیت جغرافیایی کاربر، برای او لود می کند و این باعث سرعت بالای بارگذاری سایت برای کاربران می شود. در واقع CDN تمام سرورهای اینترنت در سطح دنیا را پوشش میدهد.زمانی که یک CDN را به وبسایت خود متصل می کنید، کل اطلاعات سایت روی همه این سرورها کپی و نگهداری میشود و هنگامی که کاربری وارد سایت شما میشود، محتوای سایت از نزدیکترین سرور برای کاربر لود می شود.
کلودفلر / کلادفلر یا Cloudflare یکی از بزرگترین سرویسهای رائه دهنده شبکه تحویل محتوا (CDN) است.
کلود فلر با داشتن بیش از ۱۰۰ سرور در نقاط مختلف جهان و ذخیره محتوای استاتیک سایت شما در تمامی آنها، سرعت باگذاری صفحات سایت شما را افزایش می دهد.
همچنین کلادفلر باعث امنیت سایت شما و محافظت سایت از ربات های مخرب و حملات DDOS می شود. زمانی که برای سایت خود از Cloudflare استفاده می کنید، این سیستم با مخفی کردن DNS ها و IP سرور اصلی سایت مانند یک سپر امنیتی برای سایت شما است.
برای استفاده از خدمات کلادفلر لازم است در وبسایت آن ثبت نام کنید.برای ثبت نام در cloudflare کافیست به وبسایت cloudflare.com وارد شوید و برروی گزینه SignUp کلیک کنید.
در صفحه بعدی ،ایمیل و رمز عبورتان را جهت عضویت در Cloudflare وارد کنید و سپس بر روی دکمه Create Account کلیک کنید.
پس از آن به پنل کاربری خود در کلود فلر وارد می شوید. در این صفحه باید روی “+ Add Site” کلیک کنید.
در صفحه باز شده، آدرس وبسایت خود را وارد کنید و بر روی “Add Site” کلیک کنید.
در صفحه بعدی باید پلن سرویس مورد ظر خود را انتخاب کنید. شما بر روی گزینه Free کلیک کنید.
بعد از انتخاب بسته مورد نظر روی Confirm کلیک کنید. کلود فلر پس از بررسی سایت شما، لیستی از تمامی DNSهایی که پیداکرده به شما نمایش میدهد که شامل زیر دامنههای وبسایت شما نیز میشود. پس از آن شما روی دکمه Continue کلیک کنید. ( این رکوردها همیشه قابل تغییر هستند.)
در مرحله بعدی کلود فلر دو DNS جدید برای دامنه ی سایت شما نمایش می دهد. که شما باید در پنل دامنه خود، این DNS ها را جاگزین DNS های قبلی دامنه خود کنید. تغییر نیم سرور ها ممکن است از ۱ تا ۷۲ ساعت طول بکشد اما با توجه به تغییر نکردن سرور مبدا شما، در این مدت سایت شما هیچگونه قطعی نخواهد داشت.
پس از تغییر نیم سرورها، بر روی دکمه “Done, Check Nameservers” کلیک کنید.
سپس شما به صفحه ی اصلی سایت و تب Overview منتقل می روید. که وضعیت سایت شما در کلوفلر را نمایش می دهد. احتمالا وضعیت یا Status سایت شما فعلا Pending می باشد چون DNS ها هنوز به طور کامل اعمال نشده اند. هر زمان خواستید می توایند برای بررسی مجدد وضعیت نیم سرورها بر روی Recheck Nameservers کلیک کنید. در نهایت پس از اعمال تنظیمات و DNS ها وضعیت سایت بر روی Active قرار خواهد گرفت.
خب به عنوان نکته کلیدی و مهم در انتهای آموزش لازم به ذکر است که اگر بخواهید SSL رایگان Cloudflare را برروی وبسایت خود فعال کنید نیاز نیست به تنظیمات هاست وردپرس خود بروید و یا از طریق گزینه های نسبتا پیچیده cPanel اقدام کنید. کافیست مطابق تصویر زیر
در صفحه باز شده، بخشِ SSL/TLS encryption mode میبایست بر روی Full باشد و گزینه Always Use HTTPS را نیز بر روی On قرار دهید. سپس در انتهای صفحه بر روی گزینه Done کلیک کنید.
استفاده از سرویس کلادفلر به تمامی دلایلی که در بالا گفته شد جزو نیازهای ضروری یک وبسایت می باشد. ما در تیم طراحی وبسایت وبلینو امیدوار هستیم تا با استفاده از این آموزش بتوانید وبسایت خود را با موفقیت به Cloudflare متصل و از مزایای بی شمار آن برای سایت خود استفاده نمایید.
خوشحال می شویم اگر با نظرات سازنده خود مارا در تولید مقالات متنوع تر یاری نموده و همچنین برای بازدید از دیگر مقالات ما می توانید از طریق لینک مجله آموزشی وبلینو اقدام نمایید.