همکاران ما برای کمک به شما آماده هستند.
در این مقاله به بررسی عوامل موثر در Meta Description میپردازیم.
توضیحات متا در عین ساده بودن مفهوم آن می توان خیلی پیچیده ساخته شود . متا یاMeta Description در میان متا تگ هایی که در کدنویسی سایت استفاده می شود ، تگ بسیار مهمی است .
توضیحات متا بخش چکیده ای از یک سایت را ارائه می دهد که فقط برای طراح سایت قابل رویت است همچنین توضیحات متا برای درک موتورهای جستجو استفاده می شود .
زمانی که سایت شما در گوگل برای کاربران در معرض دید قرار می گیرد تنها عنصری که در نگاه اول برای کاربر قابل رویت است ، توضیحات متا و عنوان صفحه است .
این دو ورد در مورد توضیحات متا ، عوامل بسیار مهمی در انتخاب سایت شما توسط کاربران هستند .بنابراین اطلاعاتی که در توضیحات متا قرار میدهیم باید کاربر را سریع تر به نیاز خود برساند .
در ادامه این مقاله با عتنوان ” توضیحات متا 2020 ” از تیم وبلینو به اهمیت توضیحات متا و نحوه نگارش آن میپردازیم .
مهم ترین کاربرد توضیحات متا دادن اطلاعات کامل به موتورهای جستجو درباره صفحه مورد نظر است .
زمانی که موتور جستجو بر اساس توضیحات متا، صفحه ای از سایت شما را به کاربران نمایش می دهد کاربر بسته به میزان جذابیت توضیحات متا ، ترغیب می شود که روی لینک کلیک کند .
محدودیت تعداد کاراکتر در منابع مختلف متفاوت ذکر شدهاست. تجربه نشان میدهد گوگل بدون هیچ محدودیتی میتواند هر تعداد کاراکتر در تگ متا را ایندکس کند. اما توضیحات طولانیتر از 320 کاراکتر ممکن است توسط الگوریتمهای گوگل بعنوان اسپم در نظر گرفته شوند و بر روی سئو سایت تاثیر منفی بگذارند.
از طرف دیگر هنگام جستجو عبارات مختلف در گوگل اغلب شاهد توضیحات حدودا 30 کاراکتری در صفحه نتایج جستجو هستیم. البته گاهی تعداد کاراکتر متن توضیحات در صفحه نتایج جستجو بیشتر بودهاست.
مثلا 72 کاراکتر یا حتی 140 کاراکتر و گاهی هم توضیحات متا همراه با اطلاعات اضافه مانند لینک به صفحات اصلی سایت و توضیحات متا آن صفحات، در گوگل به نمایش در میآید.
از اهمیت Meta Description در جذب کاربر نمی توان گذشت . هربار که در نتیجه سرچ یک کاربر بخشی از سایت شما برای او داده می شود برای شما یک امتیاز است و با انتخاب سایت شما توسط کاربر ، یک (Click-Through Rate: CTR)در نظر گرفته می شود .
هرچه کلیک خور یا CTR سایت شما بالاتر باشد تاثیر زیادی بر رتبه بندی سایت در گوگل دارد .این نکته به خوبی اهمیت متا را می رساند .
اهمیت توضیحات متا:هر بار که صفحه ای از سایت شما در نتایج جستجوی گوگل نمایش داده میشود در واقع یک Impression رخ داده است و زمانیکه کاربر جذب توضیحات متا شده و بر روی این نتیجه کلیک کند برای شما یک Click در نظر گرفته میشود.
تعداد کلیک به نسبت نمایش یا نرخ کلیک سایت شما (Click-Through Rate: CTR) در صفحه نتایج جستجوی گوگل تاثیر زیادی بر رتبه بندی شما از نظر گوگل خواهد داشت.
تحقیقات جدید در پیرامون توضیحات متا نشان میدهد که گوگل در الگوریتم رنک برین (RankBrain) خود اهمیت زیادی برای توضیحات متا از جهت افزایش نرخ کلیک CTR قائل است.
نکته: از عوامل تاثیرگذار دیگر بر رتبه سایت شما نرخ پرش یا بانس ریت (Bounce Rate) صفحات سایت است.
نرخ پرش یا بانس ریت (Bounce Rate) در واقع درصد افرادی هستند که بدون انجام هیچ فعالیت مفیدی یا بازدید از صفحه دیگری از سایت شما از آن خارج شده و به صفحه نتایج جستجو برمیگردند، این امر به گوگل نشان میدهد که توضیحات متا شما با محتوایی که در صفحه دارید متفاوت است و در رتبه شما تاثیر منفی خواهد داشت.
در ادامه این مقاله چند راهکار کلیدی برای بهینه سازی Meta Description و بالا بردن CTR ارائه میدهیم .
توضیحات متا سایت شما باید بهینه انتخاب شود و به میزان زیادی در افزایش بازدید سایت شما قدرتمند است.
درنظر گرفتن توضیحات متا متفاوت برای صفحه اصلی و صفحات داخلی بهترین کاری است که می توانید انجام دهید . Meta Description ابزار بسیار ساده و در عین حال قدرتمندی است .
توضیحات متا میتواند درصد بازدید کنندگان سایت شما را افزایش دهد .
متفاوت بودن توضیحات متا برای دو صفحه مجزا ، تجربه کاربری (UX) بهتری را برای کاربر ایجاد می کند . با توجه به محتوای مجزا و متفاوت هر صفحه منطقی است که Meta Description هر کدام نیز مجزا و متفاوت باشد .
زمانی که صفحات سایت شما زیاد است ، در نظر گرفتن تعداد زیادی Meta Description برای صفحات سایت زمان بر هست .
در این شرایط می توانید توضیحات متا را برای صفحه اول و صفحات اصلی سایت قرار دهید و یک استفاده مناسب از آن داشته باشید.
هر صفحه باید یک توضیح منحصر به فرد برای توضیحات متا داشته باشد. توضیحات هیچ دو صفحهای در سایت نباید مانند هم باشند.
اگر محتوای تگ توضیحات متا خالی باشد بهتر از آن است که دو صفحه یک متن توضیح یکسان داشته باشند.
گوگل وب مستر و سایت Screaming Frog به شما برای یافتن صفحاتی که متن یکسانی را برای توضیحات آنها نوشتهاید کمک خواهند کرد.
متفاوت بودن توضیحات متا برای دو صفحه تجربه کاربری (UX) بهتری را برای بازدیدکنندگان سایت شما بهمراه خواهد داشت، با توجه به اینکه هر صفحه محتویات خاص خود را دارد یکسان بودن توضیحات متا کاربرد منطقی نخواهد داشت.
اینکه طول توضیحات متا که در نظر دارید هیچ محدودیتی ندارد اما نکته اینجاست گوگل تنها 150 تا 170 کاراکتر از توضیحات متا سایت شما را نشان میدهد .
شما میتوانید کلمات کلیدی را در اول محتوای توضیحات متا قرار دهید . درصورتی که حجم توضیحات متا شما بیشتر از فضای استاندارد گوگل باشد ، گوگل فقط ابتدای آن را نشان میدهد .
بسیاری از سئوکاران متنهای بسیار طولانیتر از 320 کاراکتر را در Meta Description به کار بردهاند و گوگل هیچ مشکلی با ایندکس کردن صفحات آنها نداشته است.
مقاله معتبری برای تست بیش از 500 کاراکتر در سایت seo.com منتشر شدهاست. نکته اینجا است که هدف از نوشتن توضیحات متا در نهایت امر این است که اگر گوگل آن را در صفحه نتایج جستجو به نمایش گذاشت کاربران را به کلیک روی لینک ما ترغیب کند.
بنابراین بهتر است قبل از تصمیم برای تعداد کلمات متا، کلمه کلیدی اصلی صفحه را در گوگل جستجو کنید و تعداد کاراکتری که گوگل برای اغلب سایتها در نظر گرفته را منبع خود برای تصمیمگیری قرار دهید.
اینکه شما تا چه اندازه از کلمات کلیدی در توضیحات متا استفاده کنید محدودیتی وجود ندارد ، ولی توصیه میکنیم بیشتر از یک یا دو کلمه کلیدی در Meta Description نباشد .
کلمات کلیدی در Meta Description پررنگ تر نمایش داده می شود و سبب جذب سریع تر و بیشتر کاربران می شود .
در Meta Description به هیچ عنوان از المان های ریاضی و علامت های اختصاری استفاده نکنید ، موتورهای جستجو این علائم را به عنوان کد HTML در نظر می گیرد و سبب می شود توضیحات متا شما را نادیده بگیرد . سعی کنید از متون ساده برای نوشتن متا استفاده کنید .
شما باید در عین کوتاه بودن توضیحات متا به شکلی متن آن را انتخاب کنید که توضیحات متا در نتیجه جستجوی گوگل در میان رقبا ، باردیدکنندگان به سمت لینک شما جذب شوند .
حتما در متن متا اطلاعاتی تخصصی مربوط به آن مطلب و مربوط به آن کلیدواژه و متفاوت از رقبا را در کنار کلمات کلیدی قرار دهید که سریع ترین جواب به نیاز و درخواست کاربر باشد.