همکاران ما برای کمک به شما آماده هستند.
درشروع آموزش کار با وردپرس، خبر خوب اینکه کار با وردپرس بسیار ساده هست .
اولین مطلبی که خدمتتون گفته میشه نحوه کار با قسمت پنل مدیریتی وردپرس هست.سیستم مدیریت محتوای وردپرس دارای یک پنل مدیریتی بسیار قدرتمند با امکانات ویژه و کافی برای طراحی یک سایت بهینه و کارآمد هست. در آموزش کار با وردپرس به این پنل، ” پیشخوان وردپرس” هم گفته میشه که در اون امکانات متعددی برای ساخت یه سایت در زمانی کوتاه قرار داره.
این صفحه دارای یک نوارپنل مشکی رنگ عمودی درسمت راست هست که کلیه آپشن های مورد نیاز شما رودر خودش داره و به سادگی میتونید از تمام بخش های اون استفاده کنید.
شما با ورود به پیشخوان با نحوه کار با وردپرس آشنا میشید , میتونید تمام فعالیت هایی که مد نظر دارید در سایت خود ایجاد و ویرایش کنید. برای مثال می تونید برای نصب قالب، افزونه ها، ایجاد یک نوشته، ویرایش نوشته و پاسخگویی به کاربران خود و…. اقدام کنید.
در این بخش از آموزش کار با وردپرس، نحوه ورود به صفحه پیشخوان شرح داده میشه.
مرورگرGoogle Chrome رو باز کنید وآدرس سایت یا دامین خودتون رو در اون وارد کنید و به انتهای دامنه ” /wp-admin ” رواضافه کنید.
برای مثال :آدرس سایت وبلینو (https://weblino.com/wp-admin) پس از وارد کردن این آدرس در مرورگرصفحه ای به نام صفحه login برای شما نمایش داده میشه که باید در اون شناسه و رمز عبورتون که قبلا ساختید رو وارد کنید.
شناسه ی شما، همون “username” و رمز عبورتون “password” هست که در مراحل ثبت نام وردپرس، انتخاب کردید. با ورود این اطلاعات پس ازکلیک کردن روی دکمه ورود، صفحه پیشخوان مشابه تصویر زیر برای شما نمایش داده خواهد شد .
در این بخش از آموزش کار با وردپرس به نحوه کار با گزینه های موجود در پنل مدیریتی میپدازیم.
صفحه ای که در تصویر میبینید، همون پنل مدیریتی ورپرس هست که شما میتونید تمام فعالیت های خودتون رواز طریق اون ایجاد و بر روی سایت قرار بدید.
در همین صفحه ی اصلی، اطلاعاتی در اختیار شما قرار می گیره که مشابه یک اخبار کوتاه از فعالیت های انجام شده هست . تمامی این موارد رو می توانید مخفی کنید و یا به همین صورت که در تصویر مشاهده می کنید باقی بمونن.
به سمت راست پیشخوان توجه کنید. این منوی عمودی مشکی رنگ، تمام گزینه هایی که در پنل مدیریتی وردپرس موجود هست رو نمایش میده. این قسمت دارای آپشن های متفاوت و متنوعی هست که امکانات لازم برای ورود یا ویرایش اطلاعات جدید رو در اختیار شما قرار میده.
در ادامه آموزش کار با وردپرس به معرفی مختصر هر بخش ازاین پنل می پردازیم و در آینده فایل های آموزشی رو جهت دانلود کامل مطالب در اختیارتون قرار میدیم.
این گزینه مربوط به اطلاعات میزکار وردپرس و گزینه ی به روز رسانی هاست.
به روز رسانی ها قسمتی هست که هر نسخه ی جدیدی از wordpress ، افزونه ها یا پلاگین ها و یا قالب هایی که منتشرمیشن رواعلام می کنه و از این بخش می تونید جهت به روز رسانی هر کدوم از موارد بالا اقدام کنید.
قسمت نوشته ها شامل گزینه های متعددی از جمله :
برای مثال : شما قصد دارید یک محتوای متنی رو جهت معرفی یک محصول وارد سایت کنید، اگرروی گزینه نوشته ها کلیک کنید لیست تمام نوشته های وارد شده در سایتتون رو میبینید و اگر موس را روی هر کدوم از نوشته ها حرکت بدید اپشن های ویرایش مربوط به همون نوشته برای شما فعال میشه که شامل :
در ادامه ی آموزش کار با وردپرس، نحوه کار با صفحه مربوط به ایجاد و ویرایش متن توضیح داده میشه.
برای اضافه کردن یک مطلب جدید، میتونید هم در قسمت بالای همین صفحه یا در زیر منوی نوشته ها روی گزینه افزودن نوشته کلیک کنید و صفحه مربوط به ساخت متن رو باز کنید .
در این صفحه از صفحه سازهای مختلفی استفاده میشه که بسته به نوع قالب نصب شده روی ورد پرس، درخود قالب موجود هست یا باید به صورت افزونه نصب بشه . شما از صفحه ساز های مختلفی میتونید استفاده کنید به عنوان مثال :
که پرکاربردترین اونها المنتور و ویژوال کامپوسر هستند.
درآموزش کار با وردپرس در آینده مقاله هایی در ارتباط با اموزش این دو صفحه ساز تقدیم حضورتون میشه.
صفحه سازی که در تصویر مشاهده میکنید، صفحه ساز المنتور هست که بلاک های ایجاد متن رو در دسترستون قرار میگیره ، اگرموس رو روی هر بلاک ( عنوان متن یا شروع به نوشتن…..) حرکت بدین امکانات ویرایشی هر بلاک برای شما فعال میشه. اگر بعد از تایپ متن در هر بلاک دکمه اینتر را بزنید به صورت خودکار بلاک متن بعدی به صورت خام و خالی برای شما ایجاد میشه.
اگر روی بلاک ورود متن کلیک کنید و متن را وارد کنید علامت یک (+) را در حاشیه بلاک میبینید که اپشن های ویرایش را در اختیار شما قرار میده که میتونید متن رو به صورت لیست دربیارید، متن رو پررنگ تر کنید، فاصله ایجاد کنید، از خطوط جداکننده و تصویر استفاده کنید و …. .
از ستون سمت چپ هم برای تنظیمات بیشترروی متن مثل تغییر رنگ متن، تغییر اندازه متن و … استفاده کنید .
در آموزش کار با وردپرس این قسمت، مربوط به فایل های صوتی، تصویری و یا ویدئویی هست که در سایت بارگذاری می کنید. در این بخش می تونید تمام فایل هاتون رو ببینید ،ویرایش کنید یا فایل جدید اضافه کنید.
با کلیک روی قسمت “افزودن” از بخش رسانه ها در منوی مشکی رنگ یا از بالای همین صفحه میتونید فایل های صوتی،تصویری و ویدئو رو اضافه کنید . میتونید از سیستم خودتون بارگذاری کنید یا فایل هایی رو که قبلا مورد استفاده قرار گرفتند رو مجدد از این صفحه انتخاب کنید.
سه گزینه ای که کنار هم قرار گرفتند :
در آموزش کار با وردپرس برگه ها، یکی از مهمترین قسمت های پنل مدیریتی معرفی میشن که برای ایجاد بسیاری از اطلاعات باید ازامکانات این قسمت استفاده کنید.
مشابه توضیحاتی که در بخش “نوشته ها” داده شد، شما میتونید از قسمت “برگه ها” در منوی مشکی رنگ یا از بالای همین صفحه یک برگه جدید یا یک صفحه ویرایشی جدید برای ایجاد مطلب باز کنید. لیست تمام برگه هایی که در سایت ایجاد کردید رو میتونید ببینید و با حرکت موس روی عنوان هر نوشته میتونید از آپشن های اون (ویرایش،ویرایش سریع و زباله دان و پیش نمایش) استفاده کنید.
تفاوتی که این قسمت با بخش “نوشته ها ” داره در ماهیت خود ” برگه” هست . “برگه” یک صفحه کامل و مجزا هست که از مجموعه ای از اطلاعات مختلف تشکیل شده مثل چندین نوشته خبری یا تبلیغاتی و …، تصاویر ثابت و متحرک و..، ویدئو،دکمه ها ، فهرست و … که در مجموع یک برگه رو جهت ایجاد یک بخش ویژه از سایت میسازند.
برای مثال صفحات اصلی سایت هر کدوم یک برگه هستند .
همچنین تمام صفحاتی که احتیاج به کدهای کوتاه شده ی وردپرس (شورت کد) دارند توسط برگه ها ایجاد میشن .بسیاری موارد دیگر و..
در آموزش کار با وردپرس بخش دید گاه ها از لحاظ ایجاد کانال ارتباطی با مخاطبین سایتتون، بخش مهمی برای مدیریت سایت محسوب میشه . در این قسمت کاربران نظرات یا سوالات خودشون رو ثبت میکنن و شما میتونید اونها رو مدیریت کنید ، حذف کنید یا پاسخ بدید. میتونید با تیک زدن چک باکس های سمت راست هر نظر اون رو انتخاب و از لیتست حذف کنید و اجازه نمایش اون رو در سایت ندید.
در آموزش کار با وردپرس بخش نمایشیک بخش اساسی جهت ایجاد یک گرافیک جذاب برای سایت هست.
بخش نمایش، شامل قسمت های:
پوسته ها، سفارشی سازی، ابزارک ها، فهرست ها، سربرگ، پس زمینه و ویرایشگر هست. از این قسمت به بطورکلی برای مدیریت ظاهر و گرافیک سایت استفاده میشه.
برای مثال میتونید قالب و پوسته های وردپرسی رو انتخاب و بارگذاری کنید. تصویر پس زمینه و سربرگ رو انتخاب و ویرایش کنید. رنگ بخش های مختلف قالب رو تعیین کنید و یا به صورت کامل با ویرایش قالب، تغییرات اساسی در ظاهر سایت ایجاد کنید.
در ادامه آموزش کار با وردپرس در آینده ویدئو های کاملی جهت اموزش این بخش ها برای شما تهیه میکنیم.
در این قالب بخش ” نمایش گزینه “پوسته ها” سفارشی سازی” و ” ویرایشگر پوسته” رو در تصویر زیر میبینید.
با کلیک روی بخش “پوسته ها” صفحه مربوط به ایجاد تغییرات روی پوسته اصلی قالب باز میشه، در بالای صفحه دکمه ” افزودن ” رو برای بارگذاری پوسته جدید دارید و در پایین صفحه دکمه های ” سفارشی سازی ” و ” فهرست ها ” که در منوی مشکی رنگ در بخش نمایش هم قابل دسترسی هستند.
با کلیک روی دکمه ” افزودن” صفحه موجود در تصویر زیر باز میشه که لیستی از پوسته های قالب رو بهتون نمایش میده که به دلخواه انتخاب کنید ، از بالای صفحه میتونید پوسته جدیدی رو بارگذاری کنید و از باکس سمت چپ نام پوسته مورد نظرتون رو سرچ کنید .
تصویر زیر بخش مربوط به سفارشی سازی ظاهر قالب رو براتون باز میکنه که همون طور که گفته شد هم از دکمه پایین صفحه “پوسته ها” و هم از بخش منوی مشکی رنگ بخش”نمایش” در دسترستون قرار گرفته.
درآموزش کار با وردپرس بخش ” سفارشی سازی ” شامل : پوسته فعال، هویت سایت،فهرست ها،تنظیمات برگه خانه، CSS اضافی میشه. روی هرگزینه کلیلک کنید امکانات مربوط به اون گزینه باز میشه و از نمایه فلش سمت راست میتونید مجدد به این فهرست برگردید .
در ادامه مقاله آموزش کار با وردپرس به توضیح قسمت های دیگر پنل مدیریت میپردازیم تا کمک شایانی جهت ارتقاء درک سما از سیستم مدیریت محتوای وردپرس باشد. با وبلینو همراه باشید.
آموزش کار با وردپرس
ستون سمت راست در تصویر شامل بخش های:
درادامه تکمیل آموزش کار با وردپرس به توضیح بخش ” فهرست ” میپردازیم . تصویر زیر بخش مربوط به فهرست قالب هست که همون طور که گفته شد هم از دکمه پایین صفحه “پوسته ها” و هم از بخش منوی مشکی رنگ بخش”نمایش” در دسترس هست.
از این صفحه میتونید فهرست یامنو بسازید. ابتدا باید از قسمت بالا سمت چپ صفحه روی دکمه تنظیمات صفحه کلیک کنید و بخشی که در نظر دارید از اطلاعات اون فهرست بسازید رو انتخاب کنید.
هر قسمت که تیک انتخاب رو فعال کنید در باکس راست نمایش داده میشه . در تصویر بخش برگه ها،نوشته ها،پیوندهای دلخواه و دسته ها برای ساختن فهرست انتخاب شدن که اگر روی نشانگر سمت چپ هر کدوم کلیک کنید اطلاعات وارد شده ی هر کدوم نمایش داده میشه.
در تصویر زیر اطلاعات مربوط به نوار ” برگه ها ” نمایش داده شده که از توسط چک باکس سمت راست انتخاب های مورد نظر رو انجام بدید و روی گزینه افزودن به به فهرست کلیک کنید تا به لیست سمت چپ که با آکولاد علامت گذاری شده اضافه بشه.
در “نام فهرست” اسم فهرست درحال ساخت رو تعیین کنید و در ” تنظیمات فهرست” در پایین هم عنوان منوهای ساخته شده نمایش داده میشه که باید تیک مربوط به فهرست در حال نمایش رو فعال کنید.
شما میتونید با Drag and Drop (کشیدن و رها کردن هر عنصر) عناوین لیست رو به بالا یا پایین جابجا کنید و با کلیک روی هر عنوان اپشن حذف اون عنوان از لیست براتون فعال میشه.
همچنین میتونین فهرست رو به صورت آبشاری تنظیم کنید به این صورت که یک عنوان رو به سمت چپ کشیده و موس را نگه دارید تا در جای خود فیکس شودو رها کنید و منو و زیر منو بسازید.
در انتها روی هر دو دکمه بالا و پایین ” ذخیره فهرست” کلیک کنید.
یکی از مواردی که در آموزش کار با وردپرس روی اون تاکید داریم بخش ” افزونه ها ” در پنل مدیریتی صفحه پیشخوان هست. هر سایتی برای تکمیل شدن محتوا و بخش گرافیک علاوه برامکاناتی که خود وردپرس در دسترس طراح سایت قرار میده به امکانات اضافه و مکملی هم نیاز داره تا بتونه با کمک اوها خدمات بهتر وحرفه ای تری رو ارائه بده.
اگر شما با برنامه نویسی آشنایی دارید و به PHP، HTML، CSS و JS مسلط هستید می تونید تقریبا هر چیرزی برای سایت خود نیاز دارید، با کد نویسی ایجاد کنید.اما اگر هیچ آشنایی با برنامه نویسی ندارید باز هم می تونید تمام امکان های مورد نظرتون رو با کمک افزونه ها به سایتتون اضافه کنید.
همان طور که در تصویر زیر میبینید بخش ” افزونه ها ” شامل :
از باکس سمت چپ صفحه برای جستجوی افزونه جدید استفاده کنید .
با افزونه ها شما میتونید بدون نیاز به حتی یک خط کد نویسی، امکاناتی روبه سایت خودتون اضافه کنید.
تقریبا برای ایجاد هر امکانی در سایت، افزونه ای در منبع افزونه های وردپرس موجود هست که می تونید با استفاده از اون تغییرات مورد نظرتون رو در سایت ایجاد کنید.
در آموزش کار با وردپرس بخشی به نام کاربران طراحی شده که برای طراحان سایت و افرادی که قرار هست رو سایت تغییر ایجاد کنند دسترسی یا مجوز ایجاد میکنه. تمام کاربران سایت یعنی افرادی که دسترسی به پنل مدیریت سایت دارند و با توجه به نقشی که اون فرد در نظر گرفته در سطح مشخصی اجازه اعمال تغییرات رو سایت رو داره که شامل نقش های: مدیر، ویرایشگر، نویسنده و کاربران معمولی در این قسمت ثبت میشن و اطلاعات کامل این افراد با عنوان شناسنامه موجود در این بخش موجود هست و شما می تونید این بخش رو مدیریت کنید.
همان طور که در تصویر بالا میبینید بخش “کاربران ” شامل :
در این مقاله با عنوان آموزش کار با وردپرس، قسمت های مختلفی ازپنل وردپرس رو بررسی کردیم و نحوه کار با هر قسمت ارائه شد. شاید خیلی از علاقمندان به وردپرس که تازه وارد عرصه طراحی سایت شدند با این بخش کارنکرده باشن.
شما با کمک این بخش میتونید اطلاعات رو از قسمت های مختلف وب مخابره کنید بدون اینکه گوگل برای شما امتیاز منفی در نظر بگیره و اطلاعاتی رو به سایت وارد یا از اون خارج کنید.
این بخش شامل :
در آموزش کار با وردپرس اگر بخواهیم به زبان ساده بخش ابزارها رو توضیح بدیم، ابزارها در وردپرس این امکان رو در اختیار ما قرار میده که فایل های xml ای که مورد نیازمون هست و برای اطلاعات قالب ها ( دموی قالب ) به کار رفته رو داخل سایت خودمون بارگذاری کنیم یا اینکه اطلاعاتی رو به خارج از سایت مخابره کنیم .
برای مثال شما دو سایت مجزا برای خودتون طراحی کردید و قصد دارید قسمتی از اطلاعات یکی از سایت ها رو به دیگری منتقل کنید مثلا قصد دارید یکی از مقاله ها (بلاگ) رو عینا منتقل کنید در این صورت باید یک خروجی XML ( یک نوع زبان برنامه نویسی مشابه HTML هست ) از اطلاعات مورد نظر سایت اولتون بگیرید و در سایت دوم وارد یا به اصطلاح ایمپورت کنید.
تعریف XML
” در دنیای رایانهها فایلهایی با پسوند XML. وجود دارند که عبارت XML مخفف « Extensible Markup Language » و به معنای «زبان نشانهگذاری گسترشپذیر» هست. XMLها در واقع فایلهایی هستند که از متن خالص تشکیل شدند و شامل برچسبهای سفارشی (Tag) هستند که ساختار و ویژگیهای اسناد دیگر رو مشخص میکنند.”
روی گزینه ی ” wordpress ” کلیک کنید و” افزونه ی WordPress Importer ” رو نصب و فعال کنید تا اطلاعات شما رو درون ریزی کنه .
اگر روی دکمه choose file کلیک کنید صفحه دسترسی به تمام فایل هاتون باز میشه و میتونید اطلاعات دلخواه رو برای درون ریزی انتخاب کنید . با اینکار همیشه می تونید قالب هایی که دانلود می کنید رو مشابه ” دمو” کنید.
فایل هایی که درون ریزی میکنید باید حتما از اونها خروجی xml بگیرید و در قسمت مربوطه وارد یا import کنید.
با فعال کردن تیک هر گزینه، فیلدهای تعیین محتوای همون گزینه باز میشه برای مثال در تصویر زیرگزینه ” برگه ها ” انتخاب شده که میتونید تعیین کنید ” برگه ها ” ی مربوط به کدام کاربران (نویسندگان) ، از چه تاریخی، و چه تعداد… برون بری شود.
نکته : لینک های دانلود فقط تا 24 ساعت در دسترس هستند و بعد از اون به طور خودکارغیر فعال میشن.
تصاویر درساخت سایت های وردپرسی نقش پایه ای دارد . گاهی نیاز هست بعد از مدت زمانی بروزرسانی تصاویر و جایگزینی انها رو انجام بدید. به دلیل زمان بر بودن این تغییرات، طراحان وب با این اتفاق مشکل دارند که این افزونه کمک شایانی به این مشکل میکند.
با نصب این افزونه، می تونید در کمترین زمان ممکن تصاویر قدیمی وبسایت رو با تصاویر جدید جایگزین کنید.
عملیات بروز رسانی :
فایل های مدنظرتون برای بروز رسانی رو تعیین کنید.
در صفحه فایل مورد نظر روی دکمه ” Replace Image ” کلیک کنید تا فایل جدید آپلود و جایگزین فایل قدیمی بشه.بعد از جایگزینی فایل قدیمی با فایل جدید، نام فایل هم تغییرمیکنه.
جایگزینی:
زمانی که فایل های جدید رو جایگزین فیل های قدیمی کردید، فایل قدیمی از کتابخانه چند رسانه ای حذف میشه.
اگر بعد از ذخیره کردن تغییرات روی سایت نمایش داده نشد باید کش مرورگرتون رو پاک کنید. برای این کار میتونید کلید ctrl+F5 رو نگه دارید .
در آموزش کار با وردپرس همیشه تاکید میشه که بخش تنظیمات از مهمترین قسمت ها در پیشخوان وردپرس هست و بسیاری از تنظیمات امنیتی در این بخش مدیریت میشه.
این بخش شامل آپشن های کامل و مفصلی هست که شامل گزینه های زیر هست :
در پایان تصاویر مربوط به صفحه هر کدوم از این گزینه ها رو قرار دادیم .
در ادامه مقاله آموزش کار با وردپرس رو از بخش پنل مدیریتی شروع کردیم و سعی بر این بود جهت درک بهتر، مطالب به صورت جزئی وبا بیانی ساده تقدیمتون بشه .
با یادگیری وردپرس به راحتی بدون اینکه به کدنویسی آشنا باشید میتونید در کوتاه ترین زمان وبا کمترین هزینه یک وب سایت طراحی کنید و اون رو توسعه بدید و کسب درآمد کنید.
وردپرس یک سیستم مدیریت محتواست که کار با اون بسیار سادست و کافیه زمانی رو برای تسلط روی آپشن های پنل مدیریت بزارید.
شما میتونید یادگیری وردپرس را از طریق آموزش های رایگانی که در سایت های مختلف گذاشته شده شروع کنید که کمترین هزینه رو داره یا فیلم های آموزشی موجود در بازار رو تهیه کنید. بهترین هزینه ای که برای آموزش باید بپردازید تمرین مکرر هست.
سایت های وردپرسی بسیار ارزان هستند ومیتونید با هزینه کمی درخواست ساخت یک سایت وردپرسی رو به طراح سایت بدید. زمان کمی برای ساخت سایت از طریق وردپرس نیاز هست و در عرض چند روز میتونید سایتتون رو بالا بیارید. تنوع قالب و افزونه های ورد پرس زیاد هست ومیتونید هر نوع تغییری که مد نظرتون هست رو با کمک افزونه ها رو سایت اجرایی کنید. همچنین بسیاری از پلاگین ها در وردپرس رایگان ارائه میشن.
تیم وبلینو مفتخر است که تلاشی مضاعف برای ارائه مقالاتی کارآمد جهت بخش آموزشی دارد.در صدد هستیم در آینده فایل های ویدئویی کاملی در همین زمینه برای شما عزیزان آماده کنیم.
با وبلینو همراه باشید.