همکاران ما برای کمک به شما آماده هستند.
سیستم های مدیریت محتوا در واقع نرم افزارهایی برای تولید و مدیریت محتوا هستند که تحت وب و روی سرور نصب میشن و امکان ایجاد انواع سایت ها برای راه اندازی کسب و کار رو فراهم میکنند.
جوملا و دروپال ، هردو از محبوب ترین سیستم های مدیریت محتوا هستند که طرفداران خاص خودشونو دارن اما به اندازه وردپرس قدرتمند و کاربر پسند نیستند .
اگر به دنبال مطلب مفصلی درمورد مقایسه سه سیستم مدیریت محتوای محبوب جوملا ، دروپال و وردپرس هستید ، میتونید به مقاله های “وردپرس یا جوملا؟” و “بهترین سیستم مدیریت محتوا ” مراجعه کنید .
در این مقاله از تیم طراحی وب سایت و اپلیکیشن وبلینو ، به نحوه انتقال محتوای سایت از سیستم های جوملا و دروپال به ورد پرس میپردازیم .
جوملا یک سیستم مدیریت محتوا (CMS) و سایت ساز نسبتا محبوب و پر کاربرد هست که طرفداران خاص خودش رو داره .زمانی که جوملا در سال 2005 به بازار سیستم های مدیرت محتوا معرفی شد ، نظر بسیاری از وبمستران رو به خودش جلب کرد که سایت خودشون رو با جوملا راه اندازی کنند .
جوملا با زبان برنامه نویسی PHP نوشته شده و برای ذخیره اطلاعات از پایگاه داده MYSQL استفاده میکنه و یک نرم افزار منبع باز و رایگان هست .
از جمله ویژگی های جوملا عبارتند از :
بعد از ظهور سیستم قدرتمندی مثل وردپرس افراد زیادی تصمیم گرفتند که به سمت ادامه کار با وردپرس برن که در عین سادگی رابط کاربری ، دارای امکانات بی نظیری برای راه اندازی انواع سایت بود .
سوالی که برای بسیاری از فعالان درحوزه وب پیش اومد این بود که افرادی که سایتشون رو با جوملا راه اندازی کرده بودند،چطور بدون آسیب دیدن محتوای سایت اون رو از جوملا به وردپرس منتقل کنند .
روش های ساده و تخصصی بسیاری وجود داره که شما بتونید از جوملا به وردپرس مهاجرت کنید . در ادامه این مقاله از تیم وبلینو ” مهاجرت از سایر سیستم های مدیریت محتوا به وردپرس ” به نحوه انتقال سایت از جوملا به وردپرس به صورت گام به گام می پردازیم .
شما میتونید علاوه بر بهره مندی از مقالات آموزشی ما ، طراحی وب با وبلینو رو هم تجربه کنید و از خدمات ما از جمله خدمات سرور و هاست و طراحی رابط کاربری و طراحی نرم افزار موبایل و .. استفاده کنید .
مهاجرت از سایر سیستم های مدیریت محتوا به وردپرس ، کار بسیار ساده ای هست . برای انتقال سایت از جوملا به وردپرس مراحلی رو باید طی کنید که تمام بخش های اون رو در یک تصویر مبهتون نمایش میدیم که در ادامه مقاله جزء به جزء شرح داده میشه .
شما با کمک پلاگین FG Joomla to WordPress میتونید به راحتی انتقال محتوا رو انجام بدید .
قبل از تکمیل صفحه ” Joomla FG ” مربوط به افزونه ” FG Joomla to WordPress ” ، باید مراحلی رو برای انتقال اطلاعات از سایت جوملایی به این صفحه انجام بدید
با انجام این مراحل که در ادامه توضیح داده میشه شما میتونید اطلاعات دیتابیس ( پایگاه داده ) سایت جوملایی رو دریافت کنید و در بخش های اصلی صفحه ” Joomla FG ” وارد کنید .
اولین قدم برای انتقال سایت از جوملا به وردپرس تهیه نسخه پشتیبان از اطلاعات سایت هست . پس در مرحله اول باید با استفاده از افزونه پشتیبان گیری سایت ، از سیستم مدیریت محتوای جوملا بک آپ گیری کنید .
در قدم بعدی باید وردپرس رو روی هاست جدید یا روی یک پوشه جدید ( subfolder) از سایت نصب کنید .
علاوه بر تهیه بک آپ از سایت جوملایی ، اطلاعات دیتابیس جوملا رو از بخش “تنظیمات Global Configuration” ، “سرور Server ” بردارید که در مرحله بعد در این صفحه وارد کنید . این اطلاعات در فایل configuration.php سایت شما هم ذخیره شده و موجود هست .
می توانید با استفاده از یک سرویس گیرنده FTP به وب سایت خود متصل شده و به این اطلاعات دسترسی پیدا کنید و configuration.php را در یک ویرایشگر متن مانند دفترچه یادداشت، باز کنید.
اگر مایل هستید که تمام اطلاعات موجود در سایت وردپرسی شما حذف بشه ، باید قبل از انتقال اطلاعات از جوملا به وردپرس ، در صفحه ” Joomla FG ” در افزونه ، گزینه اول ” automatic removal ” رو فعال کنید .
برای تبدیل سایت از CMS جوملا به CMS وردپرس میتونید از افزونه ” FG Joomla to WordPress ” استفاده کنید .
میتونید این افزونه رو از مخزن وردپرس دانلود و نصب کنید و از پیشخوان وردپرس اون رو فعال کنید . این افزونه درواقع یک تبدیل کننده هست که شما بتونید به راحتی از جوملا به وردپرس منتقل بشید .
بعد از نصب این افزونه باید از بخش ” ابزارها ” —–> “درون ریزی” —–> روی گزینه Joomla FG کلیک کنید . در صفحه زیر باید اطلاعات سایت جوملایی خودتون و پایگاه اطلاعاتی رو وارد کنید .
بعد از تکمیل اطلاعات این بخش روی گزینه ” test the connection ” کلیک کنید تا با تست اطلاعات وارد شده از صحیح بودن اونها مطمئن بشید .
بعد از اینکه اطلاعات پایگاه داده سایت جوملایی خودتون رو در این صفحه وارد کردید ، بخش ” Behavior ” رو تکمیل کنید .
برای انتقال فایل های رسانه ای مثل تصاویر و ویدئو ها حتما تیک گزینه “…… Force media import ” رو فعال کنید و روی گزینه ” Import content from Joomla to WordPress ” کلیک کنید .
در این مرحله افزونه ” FG Joomla to WordPress ” شروع به انتقال اطلاعات از سایت جوملایی شما به وردپرس میکنه و زمان بر بودن این فرآیند باتوجه به حجم اطلاعات هست . بعد از تکمیل اطلاعات ، روی گزینه ” import content from joomla to wordpress ” کلیک کنید و منتظر باشید تا اطلاعات کامل منتقل بشه .
بعد از انتقال تمام اطلاعات به وردپرس ، باید تمام لینک هایی که دچار مشکل شدند رو درست کنید . از بخش پایین صفحه (FG) روی گزینه Modify internal links کلیک کنید .
سیستم مدیریت محتوای دروپال رقیب قدیمی ورد پرس و جوملا هست که هنوز هم طرفداران خاص خودش رو داره . اولین نسخه دروپال در 2001 منتشر شد و قدمت بیشتری نسبت به جوملا و وردپرس داره و با زبان PHP برنامه نویسی شده ، بسیاری از شرکت ها از جمله سونی سایت خودشون رو با دروپال راه اندازی کردند .
از جمله ویژگی های دروپال عبارتند از :
با تمام این مزایا با انتشار سایت ساز وردپرس ، مشکلات دروپال نمایان شد و وبمستران رو به سمت استفاده از وردپرس سوق داد . از جمله مشکلات استفاده از دروپال برای طراحی سایت عبارتند از :
وردپرس با رابط کاربرری بسیار ساده و بدون نیاز به نرم افزار FTP و دارای قالب های متنوع و افزونه های متعدد و … در در رقابت با جوملا و دروپال گوی سبقت رو از رقیبانش دزدیده و با توسعه روز افزون و محببویت بالا در صدر قرار گرفته .
از جمله مزایای وردپرس و علل محبوبیت بالای اون نسبت به دروپال و جوملا عبارتند از :
در ادامه مقاله ” مهاجرت از سایر سیستم های مدیریت محتوا به وردپرس ” به نحوه انتقال اطلاعات سایت از دروپال به ورد پرس میپردازیم .
سیستم مدیریت محتوای دروپال، خروجی محتوای خودش ( export ) رو با فرمت WXR format انجام میده که این فرمت توسط وردپرس قابل شناسایی هست و ورودی اطلاعات (emport ) رو با همین فرمت انجام میده .
همچنین وردپرس برای انتقال اطلاعات از دروپال دارای افزونه هست . شما میتونید افزونه ” wordpress_migrate ” رو از سایت دروپال دانلود کنید .
https://www.drupal.org/project/wordpress_migrate
همچنین چندین افزونه مختلف در دروپال وجود دارند که عملیات انتقال اطلاعات از وردپرس به دروپال رو هم انجام میدن.
امیدواریم که این مقاله از تیم طراحی وب سایت و اپلیکیشن وبلینو مورد توجه شما قرار گرفته باشه . منتظر مقالات بعدی ما باشید .