همکاران ما برای کمک به شما آماده هستند.
امروزه با پیشرفت تکنولوژی و فناوری در حوزه کسب و کاراین موضوع مطرحه که وب سایت بهتره یا اپلیکیشن ؟ در حالی که در عصر حاضررابط های کاربری متنوعی در دسترس هستن از جمله تلفن های همراه هوشمند ، تبلت ها ، رایانه های قابل حمل کوچک و … بسیاری از افراد کار با رایانه های رو میزی رو کنار گذاشتن و اغلب کارهاشون رو با تلفن های هوشمند که حمل و استفاده از اونها آسون هست، انجام میدن.
به همین دلیل بسیاری از مدیران سایت ها تصمیم گرفتن که سایت های خودشون رو برای دسترسی راحت تر کاربران تلفن های همراه ریسپانسیو یا هوشمند کنن .
امروزه بیش از 80درصد از مردم جهان تلفن های هوشمند یا smart در اختیار دارن که بسیاری از کارهای روزانشون رو با اون انجام میدن .
در همین راستا برای طراحان و صاحبان مشاغل این سوال پیش میاد که طراحی وب سایت کارآمدتره یا طراحی اپلیکیشن؟
در این مقاله ما سعی داریم به زبان ساده بگیم وب سایت یا اپلیکیشن؟ کدوم بهتره؟ و به بررسی اینکه سایت ها موفق تر هستن و یا اپلیکیشن ها یا اینکه کدوم اولویت داره، بپردازیم.
شاید در نگاه اول اینطور به نظر برسه که تفاوت چندانی بین طراحی اپلیکیشن موبایل و وب سایت وجود نداره اما تعیین اینکه کدوم برای شرکت ها و کسب و کار ها مناسبه به موارد متعددی بستگی داره مثل: هدف ها، سرمایه، کاربران و…
طراحی اپلیکیشن موبایل برای یک تجارت به صورت آنلاین و آفلاین تلاش زیادی نیاز داره. امروزه که راه های ارتباطی مشتریان گسترش پیدا کرده و به راحتی به فضای مجازی دسترسی دارن بازاریابان و صاحبان مشاغل مختلف باید امکان اجرای تبلیغات برند های خودشون رودر انواع دستگاه ها در نظر داشته باشن.
درواقع هر دوی اونها مطابق با شرایط موجود جوانب مثبت و منفی خودشون رو دارن. خیلی از مشاغل هستن که ازهر دوی اونها برای انجام تجارت خودشون استفاده میکنن،بعضی هم فقط روی طراحی یک وب سایت کارآمد تمرکز دارن.
تفاوت مهمی که میشه بین این دو در نظر داشت اینه که کاربران در اپلیکیشن های موبایل سریع تر از سایت ها میتونن نیازشون رو برطرف کنن و دسترسی لازم رو داشته باشن.
در ادامه سعی میکنیم کمی از اصول اولیه طراحی اپلیکیشن موبایل و طراحی وب سایت و تفاوت اونها رو بیان کنیم، شما میتونید با مطالعه این مطلب اطلاعاتتون رو در مورد طراحی افزایش بدین و بین طراحی موبایل و وب سایت یکی رو انتخاب کنین.
اگر علاقه دارین تفاوت های دقیق تری رو بدونین که وب سایت یا اپلیکیشن . کدوم بهتره؟ با ما در ادامه مطلب همراه باشید.
با ما همراه باشید.
در ادامه برای کشف چالش ها و کارآمدی هرکدوم از این دو پلتفرم مقایسه ای انجام میدیم.
وب سایت یا اپلیکیشن؟ کدوم یکی ازین پلتفرم قدرت مانور بیشتری داره؟
درطراحی وب جای خلاقیت زیادی وجود داره و شما می تونید از عناصر و ابزارهای چندگانه استفاده کنین در حالیکه طراحی و توسعه ی اپلیکیشن موبایل به رابط سیستم عامل وابسته هست. در طراحی اپلیکیشن موبایل چون فضای کوچکتری در اختیار داریم، گرافیک و ابزار ها تا حد زیادی محدود هستن. اما اگر برند شما خدمات خاصی رو ارائه می ده این بهترین گزینست.
همه می دونیم که ریسپانسیو بودن صفحات ( انعطاف پذیر بودن صفحه وب سایت نسبت به تغییر سایز صفحه) قابلیت خیلی مهمی برای یک وب سایته .
طبق تحقیقات 62% از شرکت هایی که وب سایت های خودشون رو ریسپانسیو و سازگار با موبایل طراحی کردن، به طورچشمگیری افزایش فروش محصولات و خدمات داشتن.
اما برخی از شرکت ها کار با اپلیکیشن موبایل رو بیشترمیپسندن.دلیلش اینه که برنامه های موبایل مخصوص تلفن های همراه هست ونیازی به طراحی برای سیستم های عامل مخالف نداره . دو مورد ساده در این حالت، سیستم عامل های اندرویدی و اپل هستن و از توسعه دهندگان انتظار میره که فقط دستورالعمل های داده شده رو رعایت کنن.
نسخه های وب سایت و تلفن همراه
وب سایت های طراحی شده توسط طراحان برای کاربران دسکتاپ ها، کاربران تلفن های همراه و کاربران دستگاه های دیگه قابل دستیابی و دسترسی هستن ولی برنامه های تلفن همراه فقط به استفاده در تلفن های همراه محدود میشن.
وابستگی به محتوا
راه اندازی یک برنامه تلفن همراه که محتوای هوشمند مناسبی داشته باشه چالش های زیادی پیش رو داره. اما بیشتر تلفن های همراه مجهز به چنین هوشمندی ای هستن و به همین دلیله که محتوا روی تلفن همراه مهمه. وقتی یک برنامه ی تلفن همراه راه اندازی میکنین در هر شرایطی می تونید ازاون استفاده کنین. در نور کم یا زیاد، حین حرکت یا ایستادن و یا هنگامی که اپلیکیشن توسط افراد مختلف با سایز دست های متفاوت استفاده میشه. این طبیعت محتوایی موبایل اون رو بی نیاز کرده.
طراحی تعاملی در مقابل منبع اطلاعات
کاملا مشخصه که هدف از راه اندازی برنامه های تلفن های همراه، افزایش تعامل بین کاربران و صاحبان کسب و کار هاست. برنامه ها می تونن کاربران رو به خود جذب کنن. اما اگه به وب سایت ها توجه کنین صرفاً یک بستر توزیع اطلاعات هستن که از اونجا کاربران می تونن اطلاعاتی در مورد محصولات، خدمات و مقالات کسب کنن.
هزینه ی توسعه
هزینه ی توسعه ی برنامه های موبایل و وب سایت ها به زمان صرف شده و تلاش های انجام شده بستگی داره. هر چه از عناصر و ابزار های طراحی بیشتری برای دسترسی نهایی استفاده بشه، هزینه ی توسعه ی اون محصول خاص بیشتر میشه.
پنج مرحله ی توسعه عبارتند از:
برای جمع کردن تمام هزینه های صرف شده برای انجام این کار می تونید هزینه ی نهایی روحساب کنین. اما برآورد میشه که تهیه ی یک وب سایت نسبت به برنامه ی تلفن همراه گرانتر هست.
وب سایت یا اپلیکیشن هردو مزایا و معایبی دارن که ممکنه انتخاب فقط یکی از اونها برای کسب وکار سخت باشه. نوع نرم افزارها بسیار زیاده. بعد از پیدایش تلفن های همراه برخی از افراد با تلاش های زیاد تلفن های همراه هوشمند رو اختراع کردن . منظور از تلفن های هوشمند موبایل هایی هستن که دارای سیستم عامل هستن . از این رو برای تلفن های هوشمند و دستگاه های قابل حمل هوشمند اپلیکیشن طراحی کردن.
Application یا نرم افزار برنامه هایی هستن که روی دستگاه های هوشمند و رایانه ها نصب میشن و قابلیت های مختلفی روبه کاربران ارائه میدن از جمله طراحی عکس ، ادیت و تدوین فیلم و …
در سال های اخیر برنامه نویسان وبرخی از صاحبان مشاغل دست به طراحی اپلیکیشن برای محصولات و خدماتشون زدن از جمله اپلیکیشن های خرید آنلاین و درخواست خودرو و… . هر کاربر با توجه به سیستم عامل تلفن همراه خود، باید برنامه رو از یکی از فروشگاههای نرم افزار مربوط به اپلیکیشنها دانلود کنه مثل Appstor که شرکت اپل برای کاربران سیستم عامل ios ارائه داده و یا Googleplay که شرکت گوگل برای کاربران سیستم عامل های اندروید نرم افزار ارائه میده . البته دانلود برخی از برنامه ها رایگان نیست . همچنین امکان داره گاهی این دو اپلیکیشن مذکور برای برخی از کشورها فیلتر بشن .
برنامههای موبایل به دو صورت اجرا میشن. در حالت اول ممکنه برنامه به نحوی طراحی شده باشه که در حین اجرا و کار با برنامه با اتصال از طریق اینترنت به سرور و یا سایت خاصی، اطلاعات مورد نظر شما رو بر روی نرم افزار بارگذاری کنه. در حالت دوم، همهی اطلاعات میتونه به صورت یکجا و در حین نصب بر روی موبایل شما قرار داده بشه و برای استفادههای بعدی نیازی به اتصال اینترنت نداشته باشین.
ایجاد اپلیکیشن ها باعث سهولت بسیاری از کارها شده تا جایی که بسیاری از کاربران محصولات مورد نیاز خودشون رو ازاین طریق سفارش میدن. از سفارش غذا گرفته تا خرید محصول و خرید بلیط های مختلف و…
استفاده ار اپلیکیشن ها باعث صرفه جویی در وقت شده به صورتی که بسیاری از افراد برای خرید کردن از اپلیکیشن های فروشگاه های آنلاین استفاده می کنن و برای خرید محصول به فروشگاه و مغازه رجوع نمی کنن . اپلیکیشن ها علاوه بر اینکه برای کاربران مفیده برای صاحبان مشاغل هم سودآور بوده بطوری که در برخی از حوزه های کسب و کار اپلیکشن ها تبدیل به برند شدن . از طریق اپلیکیشن ها صاحبان مشاغل می تونن ارتباط بیشتری با مشتریانشون داشته باشن و تا حدودی هزینه تبلیغات برای آنها کم شده.
بطور کلی وقتی اپلیکیشنی روی دستگاهی نصب باشه به طور ناخوداگاه کاربر از اون بازدید می کنه . امروزه طراحی یک اپلیکیشن برای هر کسب و کاری جزء الزامات شده به همین دلیل تعداد اپلیکیشن ها رو به افزایش هست .برخی از افراد هم به وسیله اپلیکیشن ها برای خود کسب و کار ایجاد کردند و درآمد بسیاری از اونها بیشتر از مشاغل طبیعی هست.
در طراحی اپلیکیشن موبایل نسبت به وب سایت کاربران راحت تر میتونن به مطالب دسترسی پیدا کنن ، بنابراین مطالب شما در موبایل سریع تر دیده میشه. این مزیت باعث میشه شما به افراد بیشتری معرفی بشید و کاربران بیشتری با محصول شما آشنا بشن . طراحی اپلیکیشن موبایل باعث میشه که شما سریع تر به هدف خود برسید.
مزایای اپلیکیشن موبایل به طور خلاصه :
طراحی اپلیکیشن یک علم و هنره که باید اصول اونرو به خوبی یاد بگیرین و در طراحی، اونهارو پیاده سازی کنین.
مراحل و اصول طراحی اپلیکیشن به صورت زیر است:
با وجود بسیاری از مزایای ذاتی وب سایت یا اپلیکیشن برنامهها هنوز هم بسیار محبوب هستن و تعدادی از سناریوهای خاص وجود داره که بهترین راهکار برای اون اپلیکیشن موبایل هست:
بازیهای تعاملی:
تقریبا همیشه بهترین انتخاب برای angry birds استفاده از اپلیکیشن هست.
استفاده منظم / شخصی سازی:
اگر مخاطبان شما، قصد استفاده شخصی و منظم دارن اپلیکیشن یک گزینهی منطقیه. از جمله این سناریوها میشه به Evernote ( نرم افزاری شبیه دفتر یادداشت) اشاره کرد.
محاسبات متمرکز یا گزارشات:
اگر شما نیاز به انجام محاسبات پیچیده و یا دریافت گزارش و یا نمودار دارین، برنامه موبایل گزینهی مناسبیه.
دسترسی به منابع موبایل:
مرورگرهای موبایل به صورت فزایندهای به توابعی از تلفن همراه مثل، اس ام اس، کلیک برای تماس، GPS و … دسترسی دارن. با این حال اگر شما نیاز به دسترسی به دوربین کاربر یا منابع دیگه دارین، اپلیکیشن موبایل راهکار شماست.
عدم اتصال به اینترنت:
در صورتی که مایل باشین کاربرانتون بدون اتصال به اینترنت و به صورت آفلاین به اطلاعاتی دسترسی داشته باشند، استفاده از اپلیکیشن منطقیه.
به طور مختصرتوسعه ی وب سایت های ریسپانسیو نسبت به راه اندازی یک برنامه ی موبایل قدیمی تره و برنامه های موبایل عموماً شیک تر هستن.
شما از طریق وب سایت میتونید محتوای متنی، اطلاعات، تصاویر و ویدئو رو نمایش بدین. وبسایتها میتونن ویژگیهای خاص تلفن همراه مثل ”کلیک کردن برای برقراری تماس” و یا نقطه یابی جغرافیایی بر اساس نقشه رو به شما ارائه کنن. وب سایت ها و اپلیکیشن ها هر دو از طریق تلفنهای همراه قابل دسترسی هستن.
اگر اهداف شما عمدتا مربوط به برقراری ارتباطات و بازاریابی و یا موارد عمومی مثل اطلاع رسانی هست، اولین گام عملی در موفقیت استراتژی شما وب سایته. چون وب سایتها دارای مزایای ذاتی مثل قابلیت دسترسی گسترده، سازگاری و هزینهی پایینتر ، نسبت به اپلیکیشنها هستن.
دسترسی سریع وب سایت ها :
یک وب سایت به سرعت در تمامی تلفنهای هوشمند مثل آیفون، اندروید، بلکبری و غیره در دسترس هست. برای این کار نیاز به هیچ اقدامی جز وارد کردن لینک مربوطه در مرورگر نیست. ولی اپلیکیشنها نیاز به دانلود و نصب توسط کاربر دارن که این مانع مهمی برای تبدیل تعامل اولیه به عمل توسط مخاطب هست.
سازگاری بالا:
وب سایتها با همهی دستگاهها سازگاری دارن .کاربران هر نوع دستگاه تلفن همراه میتونن به سادگی به وب سایت شما دسترسی داشته باشن و این درحالیست که برای اپلیکیشن نیاز به تولید نسخههای متفاوت سازگار با سیستمعاملهای موبایل هست. علاوه بر این آدرسهای اینترنت به راحتی از طریق سایر فن آوریها مثل پیامک، QR Code و NFC قابل تبادل هستن.
ارتقا:
وب سایت ها میتونن به سرعت به روز بشن . یک وب سایت بسیار پویاتر از یک اپلیکیشن برای به روزرسانی محتواست. در صورتی که در اپلیکیشنها کاربران مجبورن جهت مشاهدهی آخرین تغییرات، برنامههای خود را به روز کنن.
قابلیت جستجو:
پیدا کردن وب سایتها از طریق جستجو و یا دایرکتوریها کار بسیار راحتیه ولی زمانیکه از یک اپلیکیشن استفاده می کنین، عمدتا تنها منبع دسترسی به نرم افزار بازار سیستم عامل هاست و این موضوع سبب میشه احتمال پیدا کردن مخاطب جدید از طریق جستجو در اینترنت برای اپلیکیشن شما به شدت کاهش پیدا کنه.
قابلیت اشتراک گذاری بالای وب سایت ها:
وب سایتها به راحتی توسط مالکان و یا کاربران به اشتراک گذاشته میشن.اشتراک گذاری یک وب سایت از طریق یک لینک ساده که میتونه از طریق ایمیل، اس ام اس، شبکههای اجتماعی و … به اشتراک گذاشته بشه، انجام میشه درحالی که یک اپلیکیشن به این سرعت قابلیت اشتراکگذاری نداره.
بررسی طول عمر:
وب سایت ها قابل حذف از تلفن همراه نیستن.
بر اساس برخی از تحقیقات میانگین عمر یک اپلیکیشن بر روی موبایل کمتر از ۳۰ روزه. در صورتی که وب سایتها همیشه برای مراجعه کاربران در دسترس هستن.
وب سایت در موبایل میتونه همون اپلیکیشن شما باشه .وب سایت میتونه مبتنی بر پایگاه داده باشه و بسیار شبیه به اپلیکیشنها عمل کنن. یک برنامه تحت وب میتونه جایگزین عملی برای اپلیکیشن باشه.
زمان و هزینه:
پیاده سازی وب سایت ارزان تر و سریعتر از اپلیکیشن موبایل هست.
توسعه اپلیکیشن موبایل نیاز به زمان بیشتری نسبت به طراحی وب سایت داره و طبیعتا هزینه ی بیشتری رو هم داره، مخصوصا اگر شما نیاز به پیادهسازی اپلیکیشن موبایل در سیستمعاملهای مختلف داشته باشین.
جمع بندی:
استفاده و راه اندازی برنامه های موبایل و یا یک وب سایت به اهداف و بودجه ی شما بستگی داره. اگرچه داشتن هر دوبا هم منافع جامعی رو براتون داره.
هنگامی که قصد تصمیمگیری بین وب سایت یا اپلیکیشن رو دارین انتخاب مناسب ترین گزینه قطعا به هدف نهایی شما بستگی داره.
برای مثال اگر قصد ایجاد یک بازی تعاملی رو دارین احتمالا اپلیکیشن بهترین گزینست. اما اگر هدف شما ارایه محتوایی به مخاطبتون هست، احتمالا طراحی وبسایت بهترین گزینه هست. گاهی ممکنه به این نتیجه برسید که هر دو رو داشته باشین. ولی داشتن اپلیکیشن موبایل بدون وب سایت کاملا بیفایدست.
با توجه به موارد گفته شده میشه نتیجه گرفت که داشتن سایت اولویت بیشتری نسبت به اپلیکیشن داره. البته به این معنا نیست که یکی از اونها کافیه بعبارتی برای شروع کار بهتره اول یک سایت برای کسب و کار خود داشته باشین و بعد از شناخته شدن برای محصولات و خدمات خود اپلیکیشن طراحی کنین .
بسیاری از افراد برای اونکه بدنبال خدمات یا محصولاتی باشن در موتور های جست و جو به دنبال هدف خود هستن پس در صورتی که برای سایت خود سئو انجام داده باشین و در صفحه نخست گوگل باشید داشتن سایت میتونه براتون بسیار مفید و حیاتی باشه و بدون شک کاربر به سایت شما رجوع خواهد کرد .
اما اگر فقط برای خود اپلیکیشن داشته باشید بسیاری از کاربران از وجود اون بی اطلاع هستن مگر اینکه تبلیغات گسترده انجام بدین که لازمه اون داشتن سرمایه زیاده . اما می تونید با حداقل سرمایه برای خود سایتی داشته باشین و دراون اپلیکیشنتون رو هم تبلیغ کنید. پس در واقع داشتن سایت میتونه نوعی تبلیغ برای اپلیکیشن شما باشه .
مورد بعدی این هست که بسیاری از افراد به اپلیکیشن ها اعتماد ندارن چون در مرجع خاصی ثبت نمیشن اما اگر سایت شما در جایگاه مناسب ودر صفحه اول گوگل باشه اطمینان بیشتری برای فرد ایجاد میکنه .
بروزرسانی سایت ها و درج مطالب جدید در اونها مرتبا انجام میشه اما در بروز رسانی نرم افزارها یا تصحیح یک اشتباه شما مجبورین که به کاربر خود اعلام کنید تا اپلیکیشن رو بروزرسانی کنه که بسیاری از کاربران این کار را انجام نمیدن .اگر در اجرای یک پروژه، میخواهید از بازگشت بهینه سرمایهگذاری خود اطمینان حاصل کنید و جهت جلوگیری از هزینههای اضافی و بی فایده، بهترین گزینه طراحی یک وب سایت هست.
مدت زمان
راه اندازی وب سایت فرآیندی سریعتر از طراحی یک برنامه ی کاربردی هست. امروزه همه ی مشاغل به وب سایت های پاسخگو نیاز دارن تا در شرایط رقابتی پایدار بمونن. بنابراین ایجاد یک تجربه ی تلفن همراه پاسخگو حداقل کاریه که توسعه دهندگان میتونن انجام بدن.
بودجه
با توجه به مطالب گفته شده داشتن یک سایت در ابتدا برای هر شغلی لازمه. هزینه طراحی یک سایت و بهینه سازی اون در مقابل طراحی اپلیکیشن و قرار دادن اون در نرم افزارهای دانلود اپلیکیشن کمتره. برای اینکه کاربران از اپلیکیشن شما با خبر بشن شما مجبور به تبلیغات گوناگونی هستین.
پیشنهاد ما به شما اینه که ابتدا برای حوزه کاریتون سایت طراحی کنین و بعد با بهینه سازی اونرو به صفحه اول گوگل بیارین و بعد ازاون اپلیکیشن طراحی کنین و با تبلیغ اون در سایتتون کاربران رو با روش های مختلف و استفاده از ترفند های CTA ترغیب به دانلود کنین.به این صورت هم در سایت و هم در اپلیکیشن فعالیت داشته باشین.
وب سایت یا اپلیکیشن موبایل چالش اصلی ما در این مقاله بود که با توجه به توضحیات بالا و بررسی مزایا یا معایب این دو، در حال حاضرشما بسیار راحت تر می تونید نسبت به انتخاب گزینه مناسب تر اقدام کنین. ناگفته نماد که به هر حال شما مجبور به ورود و استقرار در بازارهای دیجیتیال هستین.
با ما همراه باشید.