همکاران ما برای کمک به شما آماده هستند.
CTA یا کا تو اکشن چیست؟ زمانی کهی با CTA یا کال تو اکشن آشنا بشوید . متوجه اهمیت وکاربردهای فوق العاده اون در طراحی وب سایت و نرم افزار موبایل بنرهای تبلیغاتی، نرم افزارهای پیام رسان و شبکه های اجتماعی میشید.
CTA یا کال تو اکشن چیست ؟ اگر دربارهی بازاریابی محتوا و به طور خاص، تولید محتوا مطالعه کرده باشید حتماً تا به حال چشمتون به کلمهی CTA یا کال تو اکشن خورده .
تمام اقدامات تبلیغاتی که به شکل مستقیم یا غیرمستقیم انجام میشه، در نهایت برای این هست که مخاطب اقدام موردنظر ما روانجام بده. این اقدام میتونه انواع CTA مثل خرید از فروشگاه، خرید از سایت، ثبت در یک رویداد، پرکردن یک فرم یا هر مورد دیگری باشه.
بنابراین علاوه بر ارائه محتوای جذاب و متقاعدکننده، باید کاری کنیم که کاربربا یک فراخوانی مناسب از سمت ما اقدامی که مد نظر ماست رو انجام بده .
در واقع شما با استفاده ازانواع CTA، یا یک نوع از کال تو اکشن (Call To Action) خیلی عالی میتونید میزان فروش محصولات یا دانلود اپلیکیشن خودتون رو توسعه بدید.
همونطور که گفتیم کال تو اکشن (Call To Action) که با نامهای دیگری مثل فراخونی، دعوت به اقدام یا درخواست بازخورد هم شناخته میشه ، درخواستی هست که از مخاطب خودتون دارین تا اون رو به انجام کاری خاص تشویق کنید.
CTA مخفف Call to Action هست و درمعنای لغوی ” اقدام به عمل ” ترجمه میشه.
کال تو اکشن میتونه به شکلهای مختلفی چون پیام یک خطی، یک تصویر، یک لینک یا یک دکمه در سایت، شبکههای اجتماعی یا هر جای دیگری باشه تا در نهایت مخاطب تمایل به مشارکت موردنظر شما پیدا کنه.
برخی تصور میکنن کال تو اکشن باید حتما به صورت یک دکمه گرافیکی تعریف شده یا حتما در انتهای متن تبلیغاتی باشه، اما واقعا اینطور نیست. کال تو اکشن لزوما برای خرید نیست و میتونه برای رسیدن به اهداف دیگری مثل ثبت نام، ثبت اطلاعات، دانلود اپلیکیشن و… هم مورد استفاده قرار بگیره.
یکی از مزایای CTA اینه که به کمک اون میشه اهداف تعریف شده در گوگل آنالیتیکس ( یک سرویس رایگان پیش آوری شده گوگل هست که آمار بازدید کنندگان یک وب سایت رونشون میده. این دستاورد برای بازاریابان و وب مسترها برای واکاوی وب بکار گرفته میشه) رومحقق کرد.
تیم وبلینو در این مطلب تلاش میکنه ازانواع CTA صحبت کنه تا ببینیم چطور میتونیم یک CTA تاثیرگذار طراحی کنیم..
بعد از تعریف کال تو اکشن و آشنایی با مفهوم دقیق اون، بهتره سراغ انواع CTA یا کال تو اکشن بریم. همون طورکه گفتیم کال تو اکشن فقط به دکمههای گرافیکی با متنهای جذاب و متقاعدکننده خلاصه نمیشه و میتونه انواع مختلفی داشته باشه.
در این قسمت درباره انواع CTA صحبت خواهیم کرد.
پرکاربردترین نوع کال تو اکشن ، دکمه هدایت کاربران یا همان دکمه دعوت به اقدام هست که معمولا در انتهای محتوا یا جایی که بهتر دیده بشه به صورت گرافیکی و متمایز قرارداده میشه. این دکمه باید کاملا طراحی جذاب و متفاوتی داشته باشه و متن اون طوری باشه که مخاطب تشویق به انجام اقدام موردنظر شما بشه.
درانواع CTA کنجکاو کردن مخاطب یکی از کارهایی هست که باعث میشه کاربراقدام موردنظر شما رو انجام بده. این نوع کال تو اکشن به خوبی در محتوای متنی و سایتهای محتوا محور جواب میده.
به این صورت که بخش ابتدایی مقالتون رو اونقدر جذاب بنویسید که مخاطب ترغیب بشه حتما ادامه مطلب رو دنبال کنه . برای این کار کافیه از دکمه «بیشتر بخوانید» یا Read More استفاده کنید.
گاهی اقدام مورد نظرشما برای کاربر فرایند ثبت نام یا پرکردن فرم مشخصی هست که اطلاعات اون به شما کمک میکنه . نکته مهم در مورد این اقدام این هست که باید کاربر دوباردرخواست مورد نظر شمارو انجام بده. یعنی یک بار باید ترغیب بشه تا فرم رو پر کنه و بعد از اون باید تشویق بشه تا روی دکمه ارسال کلیک کنه. بنابراین باید بهگونهای دکمه ارسال روبا یک عبارت جذاب طراحی کنید که کاربر متوجه اهمیت این کار بشه و همکاری کنه.
از طرفی برای پر کردن فرم موردنظر میتونید هدیهای مثل یک کتاب الکترونیکی در نظر بگیرید تا مخاطب با تمایل بیشتری فرم رو ارسال کنه.
یکی از مهمترین انواع CTA و فراخوانیهایی که میتونید انجام بدین درخواست به اشتراک گذاری مطالب در شبکههای اجتماعی هست. این روزها تعداد کاربران شبکههای اجتماعی در حال افزایشه و هرچه بیشتر بتونید محتوای خودتون رو به اشتراک بذارید، میتونید مخاطبان بیشتری جذب کنید.
دکمههای به اشتراک گذاری مطالب در شبکههای اجتماعی شاید نسبت به باقی دکمههای CTA بزرگ نباشن، اما تاثیر بسیار زیادی در سئو سایت و دریافت بازخورد مناسب از کاربران دارن. کافیست کاربر روی دکمه موردنظر کلیک کنه تا محتوای شما در شبکه اجتماعی مشخص شده به اشتراک گذاشته بشه.
شاید مهمترین اقدامی که انتظار داریم کاربر انجام بده، خرید محصولات یا دریافت خدمات از ما باشه. بنابراین کال تو اکشن ترغیب به خرید آنلاین یا افزودن به سبد خرید برای فروشگاههای اینترنتی اهمیت بسیاری داره. در مورد کال تو اکشن خرید آنلاین دو حالت مهم وجود داره که باید به اون توجه داشته باشید.
نکته اول:
ممکنه کاربر در سایت یا صفحه محصول شما نباشه. بنابراین اول باید مخاطب رو به یک لندینگ پیج جذاب هدایت کنید و در نهایت دکمه CTA رودر این صفحه قرار بذین تا برای خرید محصول تشویق بشه.
نکته دوم:
این احتمال وجودداره به هر دلیلی مثل کمبود موجودی، مشکلات فنی و… حتی بعد از تصمیمگیری به خرید، اقدام کاربر ناتمام بمونه. در این حالت میتونید با روشهای مختلفی مثل ارائه نسخه رایگان برای مدت محدود یا استفاده از کمپینهای ریتارگیتنگ، مشتری روهمچنان حفظ کرده یا دوباره مورد هدف قرار بدید.
کاربران پیش از خریدشون سوالات زیادی دارن که باید با حوصله به اونها جواب داد. ضمن اینکه برقراری ارتباط به این شکل میزان اعتماد خریداران و مخاطبان را افزایش میده . میتوانید با طراحی یک کال تو اکشن جذاب در صفحه اصلی سایت یا دیگر صفحات از کاربران بخواهید در صورت نیاز به راهنمایی روی اون کلیک کنه.
شما میتونید با یک کال تو اکشن خوب به بهترین شکل ممکن از جو برگزاری رویداد و حواشی اون به نفع خودتون استفاده کنید تا کاربران بیشتری به سایت شما سر بزنن. برای مثال میتونید برای نمایشگاهی یک مسابقه یا بازی طراحی کنید تا کاربران بتونن با ثبت نام در سایت از تخفیفهای ویژه نمایشگاه برخوردار بشن.
در طول روز کاربران زیادی باهدف خرید محصولات، استفاده از خدمات یا دریافت محتوا ازسایت شما بازدید میکنن. اگربتوانید از انواع CTA، یک CTA جذاب برای هر بخش تعریف کنید، شانس اینکه نرخ تبدیل ( به هر اقدامی که به روند تبدیل بازدیدکننده سایت به مشتری، منجر بشه، نرخ تبدیل یا Conversion Rate میگن و هر چه نرخ تبدیل رشد داشته باشه به معنای موفقیت سایت شماست) شما افزایش پیدا کنه بیشترمیشه. برای مثال با کال تو اکشن هایی چون «۳۰ درصد تخفیف برای خرید اول»، «چرا این خدمت مناسب شماست» و موارد مشابه میتونید کاربر روترغیب کنید تا اقدام موردنظر شما رو انجام برده.
همانطور که در مثالهای بالا انواع CTA دیده میشه و نباید اون روصرفاً در قالب یک «دکمه» تصور کنید. هر شکلی از دعوت به اقدام رو میشه یک CTA در نظر گرفت.
طبیعتا نسبت به اهدافی که برای خودتون مشخص کردین نیاز دارین که کاربراقدامی انجام بده. به همین دلیل هر کال تو اکشن ممکنه با هدفی خاصی طراحی شده باشه. نکته اینجاست که باید از قبل هدفتون کاملا شفاف باشه تا بدونید قرارهست به چه خروجیای برسید.
ولی در کل بیشتر کال تو اکشن ها با اهداف مشخصی تعریف میشن که در ادامه اشاره ای به اونها میکنیم:
یکی از نکات مهم در مورد CTA این هست که دکمه کال تو اکشن رو کجا قرار بدیم که بیشترین بازخورد رو داشته باشه. طبیعتا باید دکمه CTA در جایی قرار بگیره که هم دسترسی به آن ساده باشه و هم بهتر دیده بشه. تصمیمگیری برای محل قرارگیری دکمه گاهی به تجربه بستگی داره، گاهی باید سراغ یک فرد متخصص برید و گاهی هم با آزمون و خطا مثل تست A/B میتونید متوجه بشید کجا بازخورد بهتری میگیرین.
به طور پیشفرض بهترین جایی که برای قرارگیری دکمه Call To Action در نظر گرفته میشه پایان متنه که هم خوب دیده میشه، هم کاربر بعد از مطالعه محتوا آماده کلیک کردن روی اون هست. ولی میتونید دکمه کال تو اکشن خودتون روبالای صفحه یا چند جا در بین متن در نظر بگیرین تا هر وقت کاربر تمایل داشت روی اون کلیک کنه. حواستون باشه محل قرارگیری یا تکرار دکمه کال تو اکشن نباید طوری باشه که منجر به نتیجه منفی بشه و که مخاطب قید کلیک کردن روی اون بزنه.
براساس تجربه و از نظر فنی موارد زیر بهترین مکانها برای قراردادن دکمه CTA یا کال تو اکشن هست :
مهمترین هدف ما برای طراحی کال تو اکشن این هست که بتونیم مخاطبان بیشتری جذب کنیم که با سایت ما تعامل داشته باشن و در نهایت اقدام مورد نظر ما روانجام بدن. به همین دلیل در طراحی CTA یا کال تو اکشن باید کاملا موثر و جذاب عمل کنیم تا کاربران تشویق بشن روی دکمه یا متن موردنظر کلیک کنن.
وقتی صحبت از چگونگی طراحی یک دکمه فراخوان تاثیر گذار به میان میاد منظور ما آموزش نحوه طراحی دکمه با نرم افزاری مثل فتوشاپ نیست. هدف اینجا اینه که اصول مهم در طراحی یک دکمه CTA روشرح بدیم و طراحی اون رو به شما واگذار کنیم، تا با استفاده از این توضیحات دکمه مد نظرتون روبا کمی ویرایش ایجاد کنید.
قبل از طراحی یک کال تو اکشن یا CTA باید هدف اون مشخص باشه.
آیا هدف ما خرید کاربره؟ آیا هدف ما نمایش یک ویدئو برای کاربره و یا هدف ثبت نام کاربر برای دریافت ایمیل های تبلیغاتیه. بعد از تعیین هدف برای دکمه CTA نوبت به طراحی اون میرسه.
برای طراحی انواع CTA یا کال تو اکشن تاثیرگذار باید موارد زیادی رو در نظر بگیرین که در ادامه به مهمترین عوامل موثر در طراحی یک CTA تاثیرگذار اشاره میکنیم.
انتخاب رنگ مناسب:
همونطور که برای بعضی از کسب و کارها مثل فست فود یا مشاغل مرتبط با پزشکی رنگهای خاصی در ذهن ما شکل گرفته، برای دکمههای CTA هم رنگهایی در نظر گرفته شده که تاثیر بیشتری داره. معمولا رنگهای در نظر گرفته شده باید با متن و رنگبندی صفحه تمایز داشته باشن تا دکمه CTA برجستهتربه مظر بیاد. رنگهای نارنجی، قرمز، آبی و سبز برای کال تو اکشن بهتر جواب میدن.
شکل CTA:
اگر دقت کنین بیشتر دکمههای کال تو اکشن مستطیلی یا چهار گوش هستن. اما شما میتونید خلاقانه کار کنین و با استفاده از دکمههای دایرهای شکل نظر مخاطبان روبیشتر جلب کنید.
چند کال تو اکشن:
یه یک CTA اکتفا نکنین. بسیاری از کاربرانی که وارد سایت شما میشن نسبت به کال تو اکشن تعریف شده واکنشی نشان نمیدن و باید CTA دوم روطوری در نظر بگیریدن که مخاطب راهی جز تعامل با شما نداشته باشه.
دورِ CTA را خلوت کنید:
برای اینکه دکمه کال تو اکشن شما بهتر دیده بشه، حتما فضای اطراف اون رو خالی و سفید رنگ در نظر بگیرین تا توجه کاربر رو جلب کنه. استفاده از المانهای مختلف در کنار دکمه CTA باعث میشه کال تو اکشن شما دیده نشه.
متن واضح ولی خلاقانه باشد:
برای اینکه کاربر اقدام موردنظر شما رو درست انجام بده و تعامل بیشتری داشته باشه باید پیامتون واضح و شفاف درج بشه. ولی تلاش کنید کمی از کلیشهها فاصله بگیرین و به جای متون تکراری سراغ پیامهای خلاقانه و گاهی محاوره برید.
اندازه مناسب CTA:
طبیعتا اندازه دکمه کال تو اکشن هر چه بزرگتر باشه، بهتر دیده میشه و طبیعتا انتظارمیره که کاربران روی اون بیشتر کلیک کنن. اما این دو نکته رو در نظر بگیرید که CTA نباید خیلی بزرگتر از محتوای صفحه باشه و از طرفی خیلی هم کوچک نباشه.
ذهن مخاطب را آماده کنید:
کاربران بدون مقدمه روی CTA کلیک نمیکنن، بنابراین تلاش کنین از قبل با توضیحات لازم ذهن مخاطب رو آماده کنید و ذکرکنید کلیک کردن روی کال تو اکشن موردنظر و انجام درخواست بعدی چه منفعت و ارزشی براشون داره .
حواستان به گوشیها و تبلتها باشد:
ریسپانسیو بودن سایت جزو مواردی هست که اهمیت زیادی داره و یکی از عوامل مهم در سئو محسوب میشه. در این بخش هم باید در جهت بهبود تجربه کاربری حواستون به اندازه دکمه CTA و نمایش درست و برجسته اون در گوشیهای هوشمند باشه.
طراحی ساده فرمها:
قرار نیست تمام اطلاعات مخاطب رو در یک فرم پیچیده و طولانی ازش دریافت کنیم. این کار باعث میشود کاربر قید همه چیز را بزند. فرمهای موردنظر را ساده و کوتاه طراحی کنید و فقط به فکر دریافت اطلاعات ضروری باشید.
محل قرارگیری دکمه CTA:
دکمه کال تو اکشن رودر بهترین مکان ممکن طراحی کنید. معمولا بالای صفحه یکی از بهترین مکانهای Call to Action هست؛ چون نیازی به اسکرول کردن نداره. البته در انتهای متن هم میتواید از کال تو اکشن استفاده کنید، چون ذهن مخاطب آماده هست.
حواستان به شبکههای اجتماعی باشد:
حتما دقت کنید که دکمه به اشتراک گذاری مطلب در شبکههای اجتماعی رودر مکان مناسب قرار داده باشید.
به کاربران هدیه بدهید:
بهترین کار اینه که در ازای درخواست از مخاطبان برای انجام اقدام خاص، برای اونها هدیه ای در نظر بگیرین. این هدیه میتونه یک پیشنهاد ویژه، کد تخفیف یا یک کتاب PDF باشه.
درانواع CTA علاوه بر طراحی جذاب و منحصربه فرد دکمه CTA، نوشتن متن برای یک کال تو اکشن متقاعدکننده هم کار سادهای نیست وشاید لازم باشه بارها و بارها آزمون و خطا کنید. اما به طور کلی با رعایت یک سری اصول میتونید کال تو اکشن های خوبی بنویسید.
توجه به نکات زیر میتونه در طراحی یک کال تو اکشن خوب و جذاب کمکتون کنه :
ساده، روان و محاوره بنویسید:
برای اینکه مخاطب بیشتر با شما ارتباط بگیره و تعامل بهتری داشته باشه، از کلیشهها فاصله بگیرید و متون محاوره و خلاقانه بنویسید. البته این موضوع به معنای ایجاد ابهام نیست و پیام CTA باید کاملا شفاف و واضح باشه.
ایجاد محدودیت:
همیشه محدودیت و ضرورت که حس عقب ماندن از دیگران یا نداشتن فرصت کافی ایجاد میکنه، خوب جواب میده. مثلا میتونید از عباراتی مثل «۳۰ درصد تخفیف ویژه برای ۵ نفر اول» یا «فقط ۲ بلیت دیگر باقیمانده» استفاده کنین.
هرم محتوا را جدی بگیرید:
براساس هرم محتوا تلاش کنید کمکم به جزئیات بپردازین به صورت قطرهچکانی اطلاعات رو به کاربر منتقل کنید. برای استفاده در CTA چندگانه در چند جای مختلف از متن میتونید سراغ این روش برید. برخی از کاربران خیلی راحت همون اول روی کال تو اکشن موردنظر کلیک میکنن، برخی سختگیر هستن و برای اینکه مجاب بشن نیاز به جزئیات بیشتر دارن.
CTA یا کال تو اکشن کوتاه و جذاب بنویسید:
قرار نیست روی دکمه CTA توضیحات زیادی درج بشه، بنابراین تلاش کنید در یک پیام کوتاه ولی جذاب و گیرا با مخاطب خود ارتباط برقرار کنید و کاری کنید که با کمال میل روی آن کلیک کنه.
در CTA یا کال تو اکشن دستور ندهید:
لحن متن کال تو اکشن نباید دستوری باشه؛ چون مخاطبان این ادبیات رو نمی پسندن. بنابراین تلاش کنید لحن شما درخواستی باشه و از طرف دیگر حسی رو در مخاطب ایجاد کنه که به کلیک کردن روی CTA موردنظر ترغیب بشه .
ارزشآفرین باشید:
متنی بنویسید که در اون ارزشی به مخاطب منتقل بشه. مثلا اگر فقط بگید کلیک کنید شاید کاملا جذاب نباشه، مگر اینکه از قبل با توضیحات کافی ذهن کاربر روآماده کرده باشید. اما اگر بنویسید «شما هم یکی از دو برنده ما باشید» به نظر جذابتر هست.
اگر محصولی که عرضه میکنید نسخه رایگان و پولی داره و شما مایل هستین که مشتریان از نسخه پولی هم استفاده کنن باید برای مشتری توضیح بدین که این نسخه پولی برای اونها چه مزایایی داره . امروزه با گسترش نرم افزارهای متن باز، اغلب نرم افزار های موجود از نسخه رایگان و پولی استفاده می کنن.
حتما شما هم میدونید که نرم افزاری مثل اندروید استودیو( محیط توسعه و برنامه نویسی اندروید) با کمک نسخه رایگان جاوا نوشته شده . بنابراین سیاست برخی شرکت ها اینه که نسخه رایگان بسیار با کیفیت و با قابلیت ویرایش ارائه بدن . قبل از طراحی یک CTA برای فروش این مسائل رو تحلیل کنین.
مثلا اگر قراره که در اینده محصول شما در برنامه ای بسیار موفق تجاری استفاده بشه برنامه شما چیه؟
در برنامه نویسی هر برنامه ای یک لایسنس داره ، که به مخاطب اعلام میکنه تحت چه شرایطی میتونه از نرم افزار استفاده کنه. هنگام طراحی CTA لازم نیست کل لایسنس روبه مشتریان نشون بدید ولی برای اونها امکان دسترسی به اون رومحیا کنید.
طراحی یک کال تو اکشن CTA غول پیکر برای خرید
سایت ها و منابع زیادی پیشنهاد کردند که از یک دکمه غول پیکر برای خرید استفاده کنید. حقیقت اینه که کاربر معمولا به دنبال المان های آشنا میگرده. مثلا یک دکمه کوچک با عکس سبد خرید خیلی راحتتر از یک دکمه بزرگ با گرافیک تخت مشتری رو جذب میکنه .
مخاطب آماتور ممکنه حتی متوجه قابلیت کلیک شدن یک دکمه بزرگ نشه. البته این موضوع به گرافیک و طراحی ظاهری دکمه بستگی داره. اگر قصد طراحی یک دکمه بزرگ رو دارید؛مطمئن بشید که گرافیک دکمه کاملا به کاربر قابلیت کلیک شدن رو القاء میکنه.
حتما شما هم دکمه های فراخوان خاکستری رنگ رو دیدین واین سوال باتون پیش اومده چرا رنگ خنثی رو برای دکمه فراخوانی انتخاب کردن؟
دلیل انتخاب رنگ خاکستری برای دکمه فراخوانی قابلیت دیده شدن اون در هر دو رنگ سفید و مشکی هست. ولی این دلیل اصلا برای استفاده از رنگ خاکستری در طراحی دکمه فراخوانی قانع کننده نیست. مگر اینکه در محل قرارگیری دکمه ما تلاقی رنگ های روشن و تیره رو در پس زمینه داشته باشیم. که چنین حالتی بسیار نادر هست.
هم خوانی با رنگ پس زمینه :
این هم خوانی میتونه بصورت رنگ مکمل یا رنگ مشابه باشه.
در انتخاب متن CTA از رنگ متنی متناسب با رنگ دکمه استفاده کنید: معمولا رنگ های مکمل برای رنگ نوشته و رنگ پس زمینه دکمه بسیار نتیجه زیبایی خواهد داشت.
اندازه دکمه CTA روطوری طراحی کنید که برای کاربر آشنا و قابل درک باشه.
ازگرافیک های آشنا برای دکمه و لینک استفاده کنید.
اندازه CTA روبرای موبایل و تلفن همراه بصورت padding دار طراحی کنید تا با انگشت قابلیت کلیک داشته باشه.
از قرار دادن زیر منو هاور دار در دکمه فراخوان بپرهیزید. چون زیر منوها در موبایل قابل استفاده نیستن.
نوع فونت متن روبصورت خوانا انتخاب کنید.
نحوه انتخاب متن یک CTA تاثیر گذار برای فروش
عباراتی مانند خرید، خرید با تخفیف یا همین الان کالا روسفارش بدین و… میتونن برای یک دکمه خرید مناسب باشن.هنگام استفاده از واژه های استعاری مراقب باشین چون اگر کاربر تصور کنه که دکمه کاری غیر از فروش انجام میده و روی اون کلیک کنه ممکنه سایت شما از نظر حقوقی دچار مشکلات جدی بشه.
هنگام طراحی یک کال تو اکشن CTA برای دریافت ایمیل های تبلیغاتی باید تمام اطلاعاتی رو که مخاطب علاقه داره درباره مجله بدونه به او داده باشیم. مشتری باید مطمئن بشه که ما قصد نداریم برای او حجم زیادی تبلیغ زرد ارسال کنیم.
متن دکمه ثبت نام مثل متن دکمه خرید باید تاثیر گذار باشه. ولی در این جا ما برای خلاقیت CTA در کاملا آزادیم، ولی بهتره از واژه های کلی مثل اشتراک ماهانه مجله سایت استفاده نکنید و بجای اون عباراتی مثل ” آیا مایلید هنگام اضافه شدن یک گوشی جدید به شما اطلاع دهیم” استفاده کنید. این گونه پیام ها دو خاصیت دارند:
یک : مخاطب دقیقا میدونه چه چیزی دریافت میکنه.
دو : ما ضمن اعلام نوع تبلیغ ارسالی به مخاطب اعلام میکنیم که سایر تبلیغات برای او ارسال نمیشن. به این ترتیب ضمن اینکه مخاطب میتونه ایمیل دلخواه خودش رو دریافت کنه. از عدم دریافت اسپم (هرزنامه) هم مطمئن میشه.
ظاهر یک کال تو اکشن CTA برای اشتراک در مجله سایت
ظاهر یک CTA هنگام طراحی برای عضویت در مجله سایت بسیار میتونه متنوع تر از ظاهر دکمه خرید باشه در اینجا میشه از گرافیک هایی استفاده کنیم که مشتری تا قبل ازاون نمونش رو برای دکمه ندیده باشه. تنوع بالاتر برای CTA فراخوان برای عضویت مجله می میتونه به تنوع گرافیکی سایت کمک زیادی کنه.
Call to action یا CTA های مهلت دار
آیا استفاده از CTA های مهلت دار کار درستیه یا خیر ؟ استفاده از CTA مهلت دار، مثل تخفیف مهلت دار در یک فروشگاه واقعی عمل میکنه. به این معنی که ما نمیتوانیم انتظار داشته باشیم به مشتری اعلام کنیم که یک تخفیف یک روزه وجود دارد و از مشتری انتظار خرید داشته باشیم.
تخفیفات مهلت دار باید در زمان های مشخصی از سال برگذار شود و مشتری از قبل تاریخ آن را بداند و مهلت استفاده از این تخفیفات باید بقدری باشد که مشتری براحتی بتواند زمان و هزینه های لازم را مدیریت و در نهایت تصمیم گیری کند. برخی از سایت ها به کمک گوگل ادوردز و گوگل آنالیتیکس برای گروه خاصی از مخاطبان خود تخفیفاتی را شامل میشوند که معمولا تاثیر خوبی بر افزایش میزان فروش دارد.
استفاده از گرافیک آشنا ولی خارج از وب برای کال تو اکشن CTA
اگر کالا و یا خدمات شما وسیله ای هست که دکمه های اون برای مشتریان آشناست میتونید از دکمه های کالای خود برای طراحی دکمه های CTA الهام بگیرین. گاهی برای القای یک حس آشنا میتونید از این روش طراحی دکمه CTA استفاده کنید و مشتری رو ترغیب به کلیک روی دکمه خرید کنید.
بعد از آشنایی با انواع CTA لازم هست که از ضرورت استفاده ازاون هم مطلع بشید. اگربه رفتار و واکنش های خودتون حین جستجو در وبسایتها و شبکههای اجتماعی توجه کنین میبینید که بسیاری از ما، بازدیدکنندگان منفعل یا اصطلاحاً Passive Visitor هستیم.
درصد بسیار کمی از بازدیدکنندگان یک صفحه، پس از بازدید کردن، کار دوم یا سومی رو هم انجام میدن.
بسیاری از ما، یک پست اینستاگرام روکه به ما پیشنهاد داده شده، میبینیم و بدون اینکه صفحهی اصلی پروفایل سر بزنیم، به سراغ پستهای دیگه میریم.
برای همه ما خیلی پیش اومده که عبارتی رو در گوگل جستجو کنیم و بعداز باز کردن یک صفحه و خوندن اون، بدون اینکه حتی یک کلیک انجام بدیم، از اون سایت خارج میشیم.
مطمئنا زیاد پیش اومده که به قصد خرید، از سایت یا اپلیکیشن یک فروشگاه بازدید میکنیم، دکمهی خرید رو هم میبینیم، اما در آخرین لحظه، تصمیم میگیریم دکمه رو فشار ندیم و بدون اقدام به خرید، فروشگاه آنلاین رو ترک میکنیم.
هر چقدر CTA بهتر طراحی بشه، درصد کسانی که به شکل منفعل و Passive از سایت بازدید میکنن، کمتر میش.
گاهی اوقات، ممکنه تغییر رنگ و متن یک دکمه، بتونه به سادگی درصد بازدیدکنندگان Passive یک فروشگاه رواز ۹۹/۸٪ به ۹۹/۶٪ برسونه. این تغییر به این معناست که تعداد خریداران، به صورت بالقوه تا دو برابر افزایش پیدا کرده (از ۰/۲٪ به ۰/۴٪).
جالب اینجاست که بسیاری از فعالان در عرصه دیجیتال مارکتینگ، اونقدردرگیر افزایش ورودی کانال فروش میشن که این مرحله رو فراموش میکنن.
مثلاً چندین ساعت برای سئو وقت صرف میکنن یا هزینهی بسیار زیادی روصرف تبلیغ در وبسایتها و شبکه های اجتماعی میکنن تا بازدیدکنندگان بیشتری به صفحهی مد نظر اونها (صفحه ورود به وب سایت یا اکانتشون در اینستاگرام و سایر شبکه های اجتماعی) هدایت بشن.
اما برای طراحی و بهینه سازی CTA، حتی یک ساعت هم وقت صرف نمیکنن.در حالی که افزایش مثلاً ۳۰ درصدی ترافیک ورودی، کارپرهزینه و سختیه، در حالی که با تغییر هوشمندانهی CTA، معمولاً به سادگی میشه چنین بهینه سازس ای رو ایجاد کرد (خصوصاً اگر پیش از این، برای این کار وقت نگذاشته باشید و CTAهای شما، کاملاً خام باشن)
کال تو اکشن Call to action یا دکمه فراخوان برای دعوت از کاربر به خرید کالا و یا ثبت نام در مجله تبلیغاتی سایت و مانند اون بکار میره . برای طراحی تاثیر گذار یک CTA باید ضمن رعایت اصول زیبایی شناختی گرافیکی به تجربه کاربری هم توجه داشته باشیم.
Call to action یا دکمه فراخوان در طراحی وب به دو منظور ایجاد میشه.
یک : خرید یک کالا،
دو: انجام یک کار مثل عضویت در مجله و یا دانلود یک بازی و…
اما دعوت به انجام یک خرید و یا ثبت نام در یک روزنامه از وب نشات نمیگیره . در بازاریابی برای افزایش فروش محصولات باید از تکنیک دعوت به خرید استفاده کرد. سیاست قرار دادن یک دکمه برای خرید محصول و یا یک دکمه برای ثبت نام برای دریافت مجله در وب سایت ها در واقع به دلیل همین تکنیک بازاریابی انجام میشه.
تیم وبلینو در این مقاله تلاش کرد تا شما روبا مفهوم CTA و کاربردهای اون در دنیای مجازی آشنا کنه وبه طور گسترده به اهمیت اون در حوزه فروش و کسب و کارهای اینترنتی بپردازه . در تلاشیم تا در آینده مقالات پربارتری رو برای شما ارائه بدیم.