همکاران ما برای کمک به شما آماده هستند.
چقدر با افزونه های وردپرس آشنا هستید ؟در این مقاله از وبلینو به معرفی و آموزش نصب افزونه های وردپرس فارسی میپردازیم و در ادامه تعدادی از افزونه های کاربردی رو خدمتتون معرفی میکنیم .
افزونه ها در ورد پرس ابزارهای بسیار قدرتمندی هستن که برای راه اندازی هر نوع سایتی مورد نیازند.
بعد از اینکه شما خرید هاست و نصب یک قالب وردپرسی رو انجام دادید و سایتتون رو برای یک تجارت آنلاین یا معرفی خدمات و … راه اندازی کردید ، برای ایجاد امکانات دلخواه و کاربردی ، میتونیداز افزونه های وردپرس یا پلاگین های موجود در مخزن وردپرس استفاده کنید و یک سایت حرفه ای رو ارائه بدید .
به طور پیش فرض یک سری امکانات در قالب سایت موجود هست که صرفا تمام نیاز های سایت شما رو برآورده نمیکنه .
شما میتونید با نصب افزونه های رایگان و تجاری موجود در مخزن وردپرس ، به امکانات ویژه و دلخواهتون دسترسی پیدا کنید .
هر افزونه برای امکان خاصی طراحی شده و برای هر نیاز سایت شما تعداد بی شماری افزونه وجود داره که میتونید اونها رو تست و بعد برای سایتتون انتخاب کنید.
در این مقاله شما رو با مفهوم پلاگین و نحوه تهیه و نصب اونها آشنا میکنیم و قبل از هر چیز تعریف کاملی از افزونه های وردپرس خدمتتون ارائه میشه.
اگر اصطلاح پلاگین رو در مرورگرها سرچ کرده باشید معمولا نماد پریز برق و دو شاخه به شما نمایش داده میشه و این به معنای سادگی استفاده از این ابزار هست یعنی به سادگی زدن دوشاخه به پریز میتونید از افزونه ها استفاده کنید .
پلاگین ها که در فارسی با نام افزونه های وردپرس معنا میشن ، نرم افزارهای کوچکی هستند که با زبان های برنامه نویسی php و mysqle و درقالب یک فایل زیپ طراحی شدند که امکانات اضافی یا مکملی رو برای نرم افزار اصلی ایجاد میکنند.
در نرم افزارهای اصلی مثل سیستم مدیریت محتوای وردپرس یا جوملا، افزونه ها به صورت مجزا وجود دارن و میتونید اونها رو به دلخواه دانلود و نصب کنید .
یکی از مزیت های استفاده از افزونه ها این هست که شما برای ایجاد امکانات بیشتر در سایتتون نیاز به کدنویسی های پیچیده ندارید .
افزونه های وردپرس تنوع بسیار بالایی دارند و برای تمام امکاناتی که یک سایت حرفه ای برای رفع نیاز کاربران در نظر داره ، چندین افزونه ارائه شده .
قطعا نمیتونید نام تعداد بی شمار افزونه های منتشر شده در مخزن وردپرس رو به خاطر بسپرید .
شما میتونید به سادگی نام افزونه مورد نظرتون رو به فارسی در مرورگر گوگل تایپ کرده و سرچ کنید .
در اکثر وب سایت ها علاوه بر معرفی افزونه امکان دانلود اون هم در سایت قرار داده شده که ظاهرا کار شما رو راحت تر میکنند.
اما از اونجایی که همیشه هکرهایی برای دستکاری کردن نرم افزارها در دنیای وب وجود دارند یا امکان آلوده بودن یک نرم افزار به ویروس وجود داره و میتونه کارکرد سایت شما رو مختل کنه ، بهتون پیشنهاد نمیکنیم مستقیما از هر سایتی افزونه ها رو دانلود و نصب کنید .
شما میتونید نام افزونه مورد نظرتون رو از گوگل پیدا کنید و بعد از مخزن وردپرس اون رو دانلود کنید .
از میان تعداد بی شماری از افزونه های وردپرس ، چه نسخه های رایگان و چه نسخه های تجاری ، باید ویژگی های منحصر به فردی داشته باشه که اون رو به عنوان یک انتخاب ، متمایز کنه که در زیر به برخی از اونها اشاره میکنیم :
استفاده از افزونه های وردپرس هم امتیازات زیادی برای شما داره و هم میتونه در صورت کاربرد غیر اصولی ، محدودیت هایی برای سایت شما ایجاد کنه که در ابتدای مقاله به برخی از اونها اشاره شد که به طور دقیق تر در زیر به اونها اشاره میکنیم.
نکته که اینجا مجدد روی اون تاکید داریم این هست که به تعداد افزونه های نصبی در سایتتون توجه داشته باشید.
چه اونها رو به صورت فعال داشته باشید و چه غیر فعال ، هنگام بارگذاری سایت فقط افزونه های فعال بارگذاری میشن و تاثیر منفی روی سرعت سایت شما نداره .
اما مسئله ای که نباید نادیده گرفته بشه بروزرسانی اونهاست که هنگام ارائه نسخه جدید ،برای تمام افزونه های فعال و غیر فعال پیام بروزرسانی ظاهر میشه و این مسئله میتونه کمی ازاردهنده باشه.
با توجه به نکات ذکر شده ، در هر صورت افزونه ها ابزارهای کاملا ضروری برای ایجاد امکانات حرفه ای در یک سایت هست و منافع اونها قابل چشم پوشی نیست .
افزونه های وردپرس رو رو در سه حالت میتونید تهیه کنید.
رایگان
در مخزن ورد پرس افزونه های بی شماری با قابلیت های متنوع منتشر شده که به صورت رایگان در دسترس هستند و به راحتی میتونید اونها رو دانلود و در سایتتون به کار ببرید.
تجاری
گاهی ممکنه افزونه های رایگان موجود در مخزن وردپرس برای نیاز های سایت شما کافی نباشه یا کیفیت کافی و امکانات لازم رو نداشته باشه.
در این صورت شما میتونید با مراجعه به سایت هایی که به عنوان درگاه واسط برای فروش پلاگین های با کیفیت بالاتر هستند یا خودشون افزونه های برتر رو کدنویسی میکنند مراجعه کنید و افزونه مورد نظرتون رو با بالاترین کیفیت خریداری کنید .
نکته : تمام افزونه های رایگان پشتیبانی دائمی ندارند و ممکنه مدتی بعد از نصب اونها ، سایتتون با مشکل مواجه بشه.
برای اینکه خیالتون از بحث پشتیبانی راحت باشه پیشنهاد میکنیم از افزونه های تجاری استفاده کنید .
اختصاصی
بسته به نوع حوزه کاری شما و انتظاری که از ساییتون برای کار آمدی کسب و کارتون دارید ممکنه به افزونه هایی با امکانات خاص نیاز داشته باشید که افزونه های رایگان و تجاری ارائه شده در بازار پاسخگوی اون نباشه .
در این صورت شما میتونید به شرکت های برنامه نویسی ، ساخت پلاگین مورد نظرتون رو سفارش بدیدو بسته به ویژگی هایی که برای این افزونه تعیین میکنید قیمت اون مشخص میشه.
در ادامه به آموزش روش هایی که برای نصب افزونه های وردپرس وجود دارند میپردازیم .
برای نصب و فعالسازی افزونه های وردپرس دو راه وجود داره که عبارتند از :
بهترین و ساده ترین کاری که میتونید برای نصب افزونه های وردپرس انجام بدید این هست که طبق مراحل زیر اقدام کنید :
نکته : به تعداد افزونه های نصبی خودتون دقت داشته باشید .
افزونه ها ، فضای هاستینگ سایت شما رو اشغال میکنن و بویژه در هاست های اشتراکی که چندین سایت رو روی اون راه اندازی میکنید ، سرعت سایت شما رو پایین میارن.
افزونه های وردپرس همیشه برای طراحی یک سایت حرفه ای کافی نیستند.
افزونه های سفارشی که در بخش های قبلی توضیح داده شد و میتونه توسط خودتون یا شرکت های کدنویسی معتبر ساخته بشه یا از فروشگاه های مجاز فروش افزونه، اونها رو خریداری کنید که کاملا تجاری هستند.
برای نصب این افزونه ها باید اونها رو از پیشخوان وردپرس آپلود کنید .
به این ترتیب که از پنل مشکی رنگ صفحه پیشخوان روی ” افزونه ها ” ، ” افزودن ” ، “بارگذاری افزونه ” کلیک کنید تا صفحه ای مطابق تصویر زیر براتون باز بشه.
فایل مربوط به افزونه رو که قبلا کدنویسی کردید یا سفارشی طراحی شده یا تجاری خریداری کردید رو انتخاب و نصبش رو انجام بدید .
نکته : زمانی که یک افزونه سفارشی یا تجاری تهیه کردید یا اینکه افزونه دانلود شده روی سایت شما نصب یا فعالسازی نمیشه و با خطا مواجه میشید معمولا مشکل اینجاست که حجم افزونه شما بالاست و از آپلود وردپرس از طریق پیشخوان براتون محدودیت ایجاد میکنه.
در این صورت باید از بخش پنل مدیریتی هاست سایتتون اقدام به نصب افزونه کنید .
میتونید وارد پنل مدیریتی هاستتون بشید به این صورت که ادرس سایت رو بسته به اینکه نوع هاستتون چیه در مرورگر وارد کنید .
سه نوع هاست وجود داره :
هاست سی پنل ——–> 2083 : آدرس یا دامنه سایت
هاست دایرکت ادمین ——–> 2222: آدرس یا دامنه سایت
هاست پلسک ——–> 8443 : آدرس یا دامنه سایت
بعد از ورود به صفحه لاگین هاست ، یوزر و پسوردی رو که هنگام خرید هاست دریافت کردید ، در فیلدهای مربوطه وارد کنید تا پنل مدیریتی هاست براتون نمایش داده بشه.
بعد از نمایش این صفحه، روی بخش File Manager کلیک کنید .
و به ترتیب پوشه های Public_html —-> wp-contect —-> plugins رو باز کنید و از صفحه پلاگین ها رو دکمه Uplaod کلیک و فایل مربوط به افزونه رو انتخاب کنید .
بعد از اینکه فایل به طور کامل آپلود شد مجدد به صفحه File Manager برید و روی کلید Relaod کلیک کنید تا فایل آپلود شده رو در این صفحه ببینید .
روی فایل پلاگین کلیک راست کنید و Extract رو بزنید تا فایل از حالت زیپ خارج بشه و روی قالب سایت وردپرسی شما قرار بگیره.
بعد از انجام این مراحل ، افزونه آپلود شده رو میتونید در لیست ” افزونه های نصب شده ” ببینید و اون رو نصب و فعالسازی کنید .
در این لیست شما میتونید با کلیک روی چک باکس سمت راست هر افزونه به صورت مجزا یا با انتخاب تعدادی از اونها به صورت دسته جمعی تغییرات ایجاد کنید .
با فعال کردن تیک باکس ” افزونه ” در زیر دکمه “کارهای دسته جمعی ” میتونید تمام افزونه ها رو یکجا انتخاب کنید .
از این قسمت شما میتونید تعدادی افزونه رو همزمان فعال یا غیر فعال ، بروزرسانی یا حذف کنید .
همچنین اگر شما از دانش کدنویسی بالایی برخوردارید میتونید از زیر منو ” افزونه ها ” بخش ” ویرایشگر افزونه ” ، کد های مربوط به افزونه رو ویرایش کنید .
در این مقاله از وبلینو تلاش کردیم که به طور کامل به بحث پلاگین ها یا افزونه های وردپرس بپردازیم.