طراحی سایت با وردپرس یا جوملا؟ یکی از سوالاتی که هنگام راه اندازی و طراحی سایت برای تمام کاربران پیش میاد اینه که از چه سیستم مدیریت محتوایی(CMS) استفاده کنیم ؟ برای انتخاب یک سیستم مدیریت محتوا برای راه اندازی یک سایت ، اولین کاری که باید انجام بدیم مقایسه CMS ها با هم هست.
در این مقاله سعی داریم یک مقایسه کامل بین دو CMS وردپرس و جوملا ارائه بدیم.
قبل از اینکه سراغ وردپرس و جوملا بریم , باید بدونیم معنای اصطلاح ” سیستم مدیریت محتوای وب سایت ” چیه تا مزیت ها و نقاط مثبت هر کدوم از سیستم ها روبهتر درک کنیم.
سیستم های مدیریت محتوا یا به اختصار CMS، درواقع نرم افزارهایی هستند که با استفاده ازامکانات متعدد اونها میتونیم اطلاعات سایت رو مدیریت کنیم.بسیاری از این سیستم ها مثل وردپرس و جوملا به صورت رایگان در دسترس هستند.
کار با این نرم افزارها لزوما به وب نیازی نداره بلکه سیستمهای مدیریت محتوای تحت وب نمونه ای از CMSها هستند که روی سرور نصب میشن و امکان طراحی و ساخت سایت رو به همه افراد میدن و حتی افرادی که دانش کدنویسی ندارن میتونن به سادگی با صرف مدت زمان کوتاهی به آموزش وردپرس یا جوملا و .. بپردازند و برای خودشون یک سایت راه اندازی کنند.
سیستم های مدیریت محتوای زیادی جهت طراحی سایت در بازارهای جهانی ارائه شدند که محبوب ترین اونها وردپرس و جوملا هستند. البته بسیاری این طور فکر میکنند دلیل محبوبیت این دو CMS به دلیل قدیمی بودن اونها هست در صورتی که دلایل زیادی برای انتخاب این دو وجود داره که در ادامه بررسی میکنیم .
وردپرس از سال 2003 و جوملا از سال 2005 معرفی شدند البته قبل از این دو هم CMS های دیگری عرضه شده بودند که به نوعی وردپرس و جوملا تا همین لحظه برنده این رقابت بودند.
در واقع سادگی استفاده ازاین CMS ها اونها رو بین وبمسترها محبوب کرده و امکان ایجاد سایت های دینامیک رو فراهم کردند که شرکت های بنام زیادی از این دو CMS برای راه اندازی سایتشون استفاده کردند.
وردپرس و جوملا هرکدوم نقاط مثبت و منفی و مزایا و معایب خاص خودشون رو دارند که در هر صورت طرفداران خودشون رو حفظ کردند که باید به دقت مقایسه بشه.
البته مهم ترین مسئله ای که اینجا مطرح میشه این هست که هرکاربری براساس نیازها و امکاناتی که در حوزه فعالیتش داره و اینکه کار با وردپرس یا جوملا کدوم براش راحت تره میتونه انتخاب صحیحی داشته باشه.
در این مقاله به مطالبی میپردازیم که شما رو در شناخت یک سیستم مدیریت محتوای مناسب با نیازهاتون راهنمایی کنه،و بتونید بین وردپرس و جوملا یکی رو انتخاب کنید.
با وبلینو همراه باشید.
برای تصمیم گیری درمورد انتخاب سیستم مدیریت محتوای وردپرس یا جوملا، میتونیم امار جهانی استفاده از این دو CMS رو در نظر بگیریم.
مواردی از جمله:
سبب رقابت این دو CMS در سطح جهانی شده. البته بر اساس آمار منتشر شده، در نمودار مقایسه وردپرس و جوملا، از نظرمحبوبیت، وردپرس در سطح بالاتری قرار داره وتعداد کاربران بیشتری روبه خودش اختصاص داده.
در حالی که هرکدوم از این سیستم های مدیریت محتوا مزایا و معایب خاص خودشون رو دارن، در عین حال هر دوی این سیستم ها می تونن برای ساخت سایت های مدرن با ویژگی ها و طراحی های ویژه مورد استفاده قرار بگیرند.
با در نظر گرفتن موارد ذکر شده چطور میتونیم بین وردپرس و جوملا انتخاب مناسبی داشته باشیم و بعد از مدتها استفاده از سایت از اون رضایت داشته باشیم؟
در ادامه به بررسی کامل و مقایسه این دو CMS میپردازیم تا ببینیم کدوم سیستم مدیریت محتوا بهترهست، وردپرس یا جوملا؟
با وبلینو همراه باشید.
قبل از اینکه لیستی از مقایسه و مزایا و معایب وردپرس و جوملا ارائه بدیم به عنوان مقدمه ی مطلب به بررسی تخصصی این دو CMS میپردازیم و نکاتی رو بیان میکنیم .
برای اطلاعات بیشتر درباره خرید هاست میتونید مطلب مربوط به انواع خدمات سرورو هاست رو مطالعه کنید .
وردپرس یا جوملا هردو فرآیند راه اندازی و نصب مشابهی دارند اما در ساده بودن و سرعت نصب با هم تفاوت دارند واز این جهت کار با وردپرس ساده تر هست.
بعد از راه اندازی و نصب یک CMS، اولین و مهم ترین قسمتی که کاربر با اون برخورد میکنه پنل مدیریتی یک سیستم مدیریت محتوا هست. پنل مدیریتی جوملا زیبایی و راحتی کمتری نسبت پنل مدیریتی وردپرس داره و گاهی سردرگمی و ترس برای برخی از کاربران تازه وارد ایجاد میکنه.
البته برای یادگیری جوملا ، در مقایسه با وردپرس منابع آموزشی کمتری وجود داره که باعث میشه یادگیری اون نیاز به زمان و صبر بیشتری داشته باشه. همچنین مراحل تولید و ویرایش محتوا در جوملا کمی پیچیده تر ازوردپرس هست.
برا اینکه ببینیم در بین انواع CMS ها باید انتخاب ما وردپرس یا جوملا باشه میتونیم تعداد کاربران هر کدوم ازین سیستم ها رو در نظر بگیریم.
در باره وردپرس یا جوملا یا هر CMS دیگر شاید تصور این باشه که محبوبیت نمیتونه یک مولفه برای انتخاب به حساب بیاد. اما این مورد یکی ازموثرترین فاکتورها در موفقیت و یا عدم موفقیت یک سیستم مدیریت محتوا در رقابت بازار جهانی هست.
زیرا سیستم مدیریت محتوایی که در بین کاربران محبوبیت بیشتری داره و تعداد کاربران بیشتری از اون استفاده میکنند قطعا بازارکار بیشتر، منابع آموزشی بیشتر، تعداد افراد فعال بیشترو… رو به دنبال داره. پس همیشه باید به محبوبیت یک سیستم مدیریت محتوا در میان CMSها توجه کرد.
در مقایسه وردپرس و جوملا، آمارجهانی جستجوی وردپرس توسط کاربران بسیار بیشتر هست. این عامل نشان دهنده جایگاه بالا و محبوبیت وردپرس نسبت به جوملا در میان کاربران هست.
بر اساس آمار سایت w3techs برای ساخت بیشتر از 33 درصد سایت های جهان از وردپرس استفاده شده در حالی که جوملا با حدود 3 درصد در حال رقابت هست.
برای انتخاب وردپرس یا جوملا باید به تعداد و تنوع قالب ها و افزونه های هر کدوم دقت کنیم .برای گسترش و شخصی سازی یک سایت افزونه ها عوامل مهمی و کلیدی هستند . وردپرس و جوملا، هر دو از افزونه یا پلاگین های مختلفی پشتیبانی میکنند. تعداد قالبها و افزونههای هر سیستم مدیریت محتوا تا حد بسیار زیادی به محبوبیت اون بستگی داره ، قطعا یک CMS محبوب تر بیشتر مورد استفاده کاربران قرار میگیره.
زمانی که افراد بیشتری از یک سیستم مدیریت محتوا ی استفاده کنند، قطعا نیازهای بیشتری برای شخصی سازی اون پیدامیکنند که در نتیجه بازار بزرگ تری برای اون سیستم ایجاد میشه.
با توجه به مطالبی که در این مقاله پیرامون موضوع ” وردپرس یا جوملا ” گفته شد میتونید به سادگی تشخیص بدید کدوم سیستم مدیریت محتوا ، وردپرس یا جوملا ؟ در این رقابت برنده هستن. تا اینجای این مقاله وردپرس از امتیاز بالاتری برخوردار هست.
وردپرس یا جوملا، هر کدوم از این دو CMS رو که انتخاب کنید در هر صورت امنیت، یکی از فاکتورهای بسیار مهم برای انتخاب محسوب میشه. هر دو این سیستم ها از امنیت بالایی برخوردار هستند، در واقع به دلیل استفاده زیاد از این دو CMS درسطح جهانی موضوع امنیت در اولویت قرار گرفته و تیم های توسعه دهنده این دو سیستم در حال گسترش اون هستند.
در هر صورت بحث امنیت در دنیای اینترنت یک امر نسبی هست، هرچند بسیاری از سایت ها و نرم افزارها امنیت بالایی دارن و به راحتی هک نمیشن ولی نمیشه امنیت 100 درصد یک سیستم مدیریت محتوا رو تضمین کرد .
وردپرس یا جوملا هر دو مرتبا و به طور مداوم بروزرسانی میشن و امنیت اونها در سطح بالایی حفظ میشه.
تمام سیستمهای مدیریت محتوای عرضه شده در بازار جهانی، قابلیت ها و امکانات مشترکی دارند . در اصل هدف تمام این سیستم ها ارائه امکانی برای ساخت سریع یک وب سایت در زمانی کوتاه وبا روشی ساده هست، اینکه کدوم سیستم وردپرس یا جوملا موفق تر بوده قابل بحث هست.
در ادامه بحث به بررسی نقاط مشترک این دو CMS میپردازیم. بعد از شناخت موارد مشترک ورد پرس وجوملا، تفاوت های این دو CMS رو هم بهتر درک میکنید.
ویژگیهای مشترک وردپرس و جوملا عبارتند از :
وردپرس یا جوملا، هردو دارای مزایا و معایبی هستن که اگاهی از اونها شما رو در انتخاب درست راهنمایی میکنه.در این قسمت ابتدا به مزیت ها و کمبودهای وردپرس و بعد جوملا میپردازیم.
وردپرس یا جوملا، هر دو دارای نقص هایی هم هستند که در ادامه به برخی از کمبود های سیستم مدیریت محتوای وردپرس میپردازیم.
وردپرس یا جوملا؟ دو گزینه برای انتخاب …
همونطور که در عنوان پاراگراف مطالعه کردید در این مقاله قصد داریم تا به بررسی و مقایسه وردپرس و جوملا بپردازم و ببینیم که طراحی سایت با وردپرس یا جوملا، کدوم بهتره؟ در ادامه این مقایسه به بحث سرمایه گذاری میپردازیم تا ببینیم از نظر اقتصادی کدوم CMS، وردپرس یا جوملا به صرفه هست و روی کدوم سیستم میتونیم هزینه کنیم؟
با وبلینو همراه باشید.
برای سرمایه گذاری روی ورد پرس یا جوملا یا هر CMS دیگری نیاز به استدلال صحیح داریم تا انگیزه برای صرف هزینه داشته باشیم.
هر وبسایتی خصوصا سایتهای تولید محتوا و سایت های فروشگاهی نیاز به سرمایه گذاری مناسبی دارن تا بتونن بازخورد مناسب رواز طرف مخاطبین خودشون دریافت کنن.
سرمایه گذاری روی وردپرس یا جوملا، میتونه به دو صورت سرمایه گذاری مستقیم یا غیر مستقیم اتفاق بیفته:
سرمایه گذاری روی وردپرس یا جوملا؟ اگر ما فقط از طریق تبلیغات قصد افزایش بازدیدکننده های سایت رو داشته باشیم با تعداد زیادی از رقبا مقایسه میشیم و نکته ای که اینجا وجود داره این هست که باید در ابتدای کار به عنوان اولین بازدید در دسترس مشتری قرار بگیریم که درصد بالایی از اونها در همون اولین بازدید خرید یا دریافت خدماتشون رو انجام میدند و معمولا به بازدید صفحات بعدی گوگل رغبت ندارند، بنابراین خ مهم هست که در شروع ابتدا امتیاز سئوی سایتمون رو بالا ببریم و بعد به تبلیغات بیشتر ادامه بدیم.
با توضیحاتی که ذکر شد اینکه کدوم یکی از سایت سازها، وردپرس یا جوملا رو برای بالا بردن میزان امتیاز سئوی سایت انتخاب کنیم دربهینه سازی سایت و میزان موفقیت و نتیجه تاثیر بسزایی داره. در ادامه سئوی وردپرس و جوملا رو مقایسه میکنیم .
افزایش سئوی سایت با وردپرس یا جوملا قابل بحث است. بهینه سازی و افزایش میزان سئوی سایت از مسائل مهم برای موفقیت بالای سایت هست که تعداد کاربران بیشتری رو میتونه از موتورهای جستجو به سایت شما هدایت کنه .
وردپرس از افزونه سئو یا Yoast Seo برخوردار هست که این امکان رو در اختیار کاربران خودش قرار میده تا با ارائه ویژگی های زیاد و قدرتمند بتونند به افزایش میزان بهینه سازی وبسایت خودشون اقدام کنند. افزونه Yoast Seo بهبود وضعیت سایت رو با یک سیستم نورپردازی ساده تحلیل میکنه وسطح امتیازسئوی سایتتون رو با رنگ بندی نور قرمز و زرد و سبز بهتون نشون میده
معادل افزونه سئو Yoast SEO در وردپرس، پلاگین EFSEO در جوملا وجود داره. این افزونه هم برای شما امکاناتی فراهم میکنه تا بسیاری از چک لیست های مشابه در افزونه سئوی وردپرس رو در اختیار داشته باشید.
در نهایت با مقایسه وردپرس و جوملا در بحث سئوو بهینه سازی، اینکه وردپرس یا جوملا روبه عنوان سیستم مدیریت محتوای سایت انتخاب کنیم، وردپرس در این رقابت در سکوی اول قرار داره .
نتیجه گیری:
با بررسی کامل ورد پرس و جوملا برای اینکه بدونیم وردپرس یا جوملا رو انتخاب کنیم به انواع مقایسه بین این دو CMS پرداختیم و امتیازات و معایب هرکدوم بطور کامل بیان شد.
باتوجه به اینکه راحتی کار با یک پنل مدیریتی ساده، تعداد افزونه ها و قالب ها برای اجرای تنوع و افزایش قابلیت های سایت، سفارشی سازی آسان، توانایی بهتر مدیریت محتوای سایت و سئو و بهینه سازی برای کاربران حائز اهمیت هست و این موارد طبق آمار جهانی در بین کاربران تحلیل شده، هرچند جوملا نسبت به وردپرس در برخی موارد از میزان انعطاف پذیری بالاتری برخوردار هست، میتونیم وردپرس رو به عنوان یک سیستم مدیریت محتوای مناسب برای راه اندازی یک سایت در سطح حرفه ای بهتون معرفی کنیم.
پس اگر بخواهیم بر اساس تجربه کار با این CMS ها و انتخاب وردپرس یا جوملا برای راه اندازی سایت، یک جمع بندی داشته باشیم باید اینطوربگوییم که:
وردپرس : برای افرادی که قصد دارند به سرعت وارد بازار کار بشن و یک استارتاپ راه اندازی کردند، وردپرس انتخاب بسیار مناسب و کم هزینه ای هست چون راه اندازی اون بسیارآسون هست و قابلیت ایجاد تنوع در قالب و محتوای سایت رو داره و نیاز به دانش فنی زیادی نداره.
همچنین وردپرس میتونه گزینه مناسبی برای ساخت سایتهای وبلاگی، فروشگاه های کوچک تا متوسط، اتوماسیون و… باشد.
جوملا : جوملا نیز کاربردی مشابه وردپرس داره، اما بیشتر به افرادی توصیه میشه که دانش نسبتا خوبی برای طراحی و برنامه نویسی دارند چون CMS جوملا سادگی کمتری نسبت به وردپرس داره و برای شخصی سازی به مهارت بالای کدنویسی نیاز داره.
توصیه نهایی اینکه نیازهای ما اصلیترین ملاک برای انتخاب جوملا یا وردپرس برای راه اندازی سایت هستند و مورد بعدی بحث صرفه افتصادی هست.
همه ما میدونیم که وردپرس و جوملا هر دو یک سیستم مدیریت محتوای محبوب هستند که در سطح جهانی هر کاربری براساس معیارها و نیازهای خودش از یکی از این دو سایت ساز استفاده میکنه.همچنین با یک جستجوی ساده برای قالب متناسب با کسب و کار و سایت خودتون میتونید یک قیمت حدودی بگیرید و ببینید که وردپرس از نظر هزینه برای شما انتخاب بهتری خواهد بود.
تیم وبلینو تلاش کرد در این مقاله اطلاعات کاملی را جهت راهنمایی شما برای انتخاب یک سیستم مدیریت محتوای مناسب جهت طراحی یک سایت حرفه ای و کارآمد در اختیار شما قرار دهد.
وبلینو با داشتن سالها تجربه کار در حوزه طراحی وب سایت، در ارائه موارد زیر فعال است :
و با در اختیار داشتن پرسنل زبده آماده پذیرش درخواست های شما میباشد.
با وبلینو همراه باشید.